Радан Кънев разкри как ПП-ДБ може да има по-добро бъдеще


Дата: 17/06, 19:53

Снимка Булфото

Известен политик обяви рецептата за "лечение" на ПП-ДБ.

Ние нямаме място в управлението в настоящия парламент. Ясно е, че днес се провеждат консултации за формиране на кабинет. Ние ясно заявихме, че няма да участваме в такъв кабинет и не виждам защо днес трябваше да губим времето на ГЕРБ. 

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ евродепутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Радан Кънев, който коментира актуалните теми след резултатите на изборите, пише novini.bg.  

"Думите на Кирил Петков и акад. Денков за реванш ги разбрах като футболен термин, но не виждам възможност за реванш на хоризонта, защото очаквам да се формира кабинет и да няма нови избори. Ако има реванш, ние трябва да сме много, много по-добре подготвени. В момента ситуацията е много по-различна от тази през 2014 година и Реформаторският блок (РБ). Не мисля, че ПП-ДБ ще има същата съдба като на РБ. Нещата са много различни и нямат нищо общо. Всичко се е променило. В момента има съвсем различни явления. Геополитическата ситуация също е коренно променена. Темата дали ПП-ДБ ще има същата съдба като РБ е опит да се подмени един много важен разговор за бъдещето на сегашната коалиция", категоричен бе той. 

"Критиката е нещо хубаво и важно, но трябва да се предлагат позитивни решения. ПП-ДБ никога не е имала колективен орган за вземане на решения. Създаването на един такъв орган е едно позитивно предложение. В ПП-ДБ трябва да има ясни и прозрачни процеси за вземане на решения. Няма как да отговоря как са вземани досега решенията. Ролята на опозиция е много сложна. Ясно е, че ДБ стоят няколко идеи по-вдясно от ПП по икономическите въпроси. Затова трябва да имаме един общ икономически екип. Ето това също е едно позитивно предложение. Аз не говоря за разпадане на ПП-ДБ, а за начин да се променим. Не искам да коментирам темата за оставките на колегите. Ние трябва да имаме готовност да работим по един нов начин занапред и да формираме истински коалиционни органи", добави Радан Кънев. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Надежда Ганева: Очаквам и Ружа Игнатова да се прибере, без МВР да разбере
Дата: 26/06, 17:01

На 27 юни имен ден празнуват 3 имена значещи святост
Дата: 26/06, 17:00

Финансовият министър: България най-вероятно няма да приеме еврото през следващата година
Дата: 26/06, 16:59

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 16:50

Много добра новина за всички пенсионери
Дата: 26/06, 16:471 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия