Ген.-майор Явор Матеев: Горд съм да бъда наследник на славни наши пълководци


Дата: 22/09, 08:38

Кадър БНТ

Наш генерал впечатли със силни думи на днешния исторически за България ден.

България се е запазила като народ, род и родина през вековете най-вече поради това, че сме запазили родовата си памет, славните победи на Българската армия на бойното поле, войнските традиции, нашата вяра, православните ценности, българската азбука, език и книжнина - това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ генерал-майор Явор Матеев – командир на Съвместното командване на специалните операции.

"Не мога да не изпитвам огромна гордост да съм наследник на славни пълководци, защото Българската армия не винаги се е ръководила в славните си битки не само от генерали. Свидетели сме и на войни, в които капитаните са предвождали войската. Така, че и задължение и отговорност, и личен пример, който трябва да даваме на тези след нас, пише novini.bg.

По думите му, армията заедно с православната ни църква през вековете се е установила като институция, като един от двата основни стълбове на държавността. Армията дълбоко осъзнава своята отговорност и като задачи, свързани със защита на териториалната цялост и независимостта на страната, и като задачи да се опазва родовата памет и духа на българския народ.

За него 22 септември е едно своеобразно продължение и завършек на десетилетните борби и въжделения на нашия народ за свобода и независимост.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.До 39 градуса в неделя
Дата: 23/06, 04:00

На 23 юни рожден ден има Мария Гроздева
Дата: 23/06, 03:00

Разследват още един служител от партията на британския премиер Сунак
Дата: 23/06, 02:38

В Гърция продължават борбата с пожарите и имат готовност да евакуират хора
Дата: 23/06, 01:20

Рашидов: Ще има правителство
Дата: 23/06, 01:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия