Инж. Коста Стоянов проведе среща с представители на браншови организации във Варна


Дата: 15/10, 00:00

Кандидатът за кмет от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов проведе среща с представители на Камарата на архитектите, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на строителите, съобщиха от пресцентъра на политическата партия. Срещата продължи повече от два часа и премина при голям интерес от страна на бранша. Само инж. Коста Стоянов успя да събере всички представители на сектора заедно, за да обсъдят визията за развитие на Варна не само за четири години напред, а и за по-дълъг период.

 

След запознаване с програмата си, започна дискусия, която обхвана всички важни теми - не само в сферата на инфраструктурата, но и други важни проблеми на морската столица.

 

Експертите коментираха основните инфраструктурни проекти като например:  изграждането на главни артерии и пътни възли. Специално внимание беше обърнато на Аспарухов мост и варианти за алтернативни трасета на моста.

 

Поставени бяха въпроси за застрояването, актуализацията на ОУП, липсата на ПУП в много квартали, нови райони и селищни образувания, както и незаинтересоваността на община Варна за провеждането на отчуждителни процедури с цел изграждането на необходимата техническа инфраструктура - ВиК, електрическа, улично осветление, улици и тротоари.

 

Обърна се внимание и на зелените площи, озеленяването, паркоместата и възможността на изграждане на буферни паркинги.

„Наличната подземна инфраструктура не е отразена коректно и ще трябва да се направи сканиране на целия град, за да няма неизвестни в бъдеще. ГИС - системата не работи, а трябва да се въведе.“, коментира инж. Стоянов.

 

В рамките на срещата стана ясно, че се предвижда цифровизация на техническите проекти и наличната документация.

Коментари се и все по-осезаемата липса на кадри. Според инж.Стоянов и архитектите на Варна, за да бъде преодолян този проблем, е необходимо да се предприемат съвместни действия на браншовите организации, образователните институции и общинска администрация, представителите на пожарната безопасност и обърнаха внимание на сектор обществен ред и сигурност.

Повдигна се въпросът и за провеждането на обществените поръчки и контрола върху тях.

 

На срещата присъства и арх. Ненов, който е кандидат на „Възраждане“ за кмет на район „Приморски“. Той е професионалист, който познава проблемите на Варна, работил е в кметство „Одесос", където е завеждал отдел за незаконното строителство. Ползва се с уважение и сред правните среди и често е канен като вещо лице в съда по казуси, касаещи строителството в морската столица. Има богат опит в сферата на градоустройството. Негови приоритети са спиране на масовото строителство в район „Приморски", ремонт на инфраструктурата, озеленяване и изграждане на нови детски и спортни площадки.

 

 

„Възраждане“ е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Край! Свърши се с един от най-одумваните в „Игри на волята“
Дата: 25/10, 20:22

ЕК преговаря с България за удължаване на краен срок
Дата: 25/10, 20:15

Аномалия: Щъркел стои на спирка във Варна, но не чака рейса
Дата: 25/10, 20:12

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 25/10, 20:10

Какаду се появи на дърво във Варна
Дата: 25/10, 20:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия