Необходимо ли е да използваме слънцезащита, когато е облачно?


Дата: 01/11, 09:52

Когато небето е покрито с облаци и изглежда, че слънцето си играе на криеница, много от нас се изкушават да пропуснат стъпката на слънцезащитния крем в нашата рутинната си грижа. Все пак навън е облачно, каква е нуждата от слънцезащитни продукти, нали? Не, напротив! Ежедневната стъпка на нанасяне на любим слънцезащитен продукт, поне с SPF30, е от съществено значение, дори когато навън времето не ни радва със слънчеви лъчи. В тази статия ще разкрием причините, поради които никога не трябва да подценявате действието на SPF продуктите, независимо от сезона или облачността.

Значението на слънцезащитния крем в облачни дни

В облачни дни е лесно да се предположи, че вредните UV лъчи си вземат почивка. Това обаче не може да бъде по-далеч от истината. Облаците може да филтрират малко слънчева светлина, но ултравиолетовите лъчи, по-специално UVA и UVB, все още проникват и могат да причинят увреждане на кожата. Тук на помощ идва слънцезащитният крем с SPF30.

SPF30 е перфектна опция за ежедневна употреба. Това е фактор, който помага за блокиране на около 97% от UVB лъчите. Без слънцезащитни продукти кожата ви е изложена на риск от слънчево изгаряне, преждевременно стареене и дори по-тежки здравословни състояния. Така че, дори когато мислите, че нямате нужда да нанесете слънцезащита, помислете отново и си спомнете, че това е от решаващо значение за запазване на здравето на вашата кожа.

SPF50 е слънцезащитен фактор с високо ниво на защита, предлагащ впечатляващите 98% срещу UVB лъчи. Докато SPF30 е подходящ за ежедневна употреба, SPF50 е идеален за продължително излагане на слънце, което го прави идеален за дейности на открито, особено през есента и зимата.

Трябва ли да нанасяме слънцезащитен лосион през есента и зимата?

Облачното време не е характерно само за лятото. През есента и зимата облачното небе също може да бъде измамно. Отразителната повърхност на снега може да засили ефекта на ултравиолетовите лъчи, а студеният вятър може да направи по-малко вероятно да забележите слънчево изгаряне, докато не стане твърде късно. Ето защо дори и през студените месеци е препоръчително да не изключвате слънцезащитата от своето ежедневие.

Също така, ако практикувате зимни спортове, може да заложите и на продукт за след слънце, тъй като след ден, прекаран в планината е напълно вероятно да получите слънчево изгаряне. На https://www.sunlike.bg/bg ще откриете подходяща гама от слънцезащитни продукти, както и такива за след слънце, за да осигурите на своята кожа необходимата хидратация и да избегнете неприятния ефект на „опъната кожа“ след ден, изпълнен със снежни приключения.

Грижа за кожата през всеки сезон

Ключът към поддържането на здрава, млада и сияйна кожа се крие в постоянната грижа и ангажимент към предпазването ѝ. Независимо от времето, слънцезащитният крем трябва да бъде неоспорима част от вашето ежедневие. Изберете широкоспектърен продукт с SPF30 за ежедневна употреба и заложете на SPF50, когато слънцето е по-силно, например през по-слънчевите дни и пиковите часове.

В заключение, отговорът на въпроса „Трябва ли да използваме слънцезащитни продукти, когато е облачно?“ е категорично „да“. Слънцезащитният крем с SPF30 е вашият целогодишен съюзник в битката срещу вредните UV лъчи. Облачните дни могат да предложат усещане за сигурност, но UV лъчите проникват дори и през гъста облачност. Защитете кожата си и инвестирайте в качествени слънцезащитни продукти. Не забравяйте, че есента и зимата не са изключение, те изискват повишено внимание. Не позволявайте на времето да ви заблуди – здравето на кожата ви си заслужава ежедневната рутина. Облаците може да идват и да си отиват, но вашият ангажимент към слънцезащитата трябва да остане непоколебим.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Старши треньорът: Лудогорец е подготвен и иска да спечели срещу Андерлехт
Дата: 24/10, 01:30

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 24/10, 01:30

Ливърпул запази перфектния си баланс в Шампионската лига
Дата: 24/10, 01:10

Облаците се разкъсват в четвъртък
Дата: 24/10, 00:53

Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 24/10, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия