Илков: Проверени са всички списъци със сочени за купувачи на гласове


Дата: 27/10, 16:00

Кадър Нова ТВ

Вътрешният министър Атанас Илков гласува в Пазарджишко. Специално пред NOVA той заяви, че са проверени всички списъци с имена на сочени за купувачи на гласове, които към момента са постъпили в силовото ведомство. С въпросните хора са проведени разговори и са им връчени предупредителни протоколи. Вътрешният министър заяви пред Нова ТВ, че след приключване на действията на МВР, материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

От началото на изборния ден в МВР са постъпили 75 сигнала за купуване на гласове от цялата страна. Както сигналите, така и образуваните досъдебни производства са значително повече в сравнение с вота през юни.

„Предполагам, че до края на деня броят им ще се увеличи”, каза още Илков. Той посочи, че това се дължи на активността на гражданите и на действията на полицията.

Вътрешният министър каза, че за почти всички партии има сигнали, че участват в търговията с вот. И уточни, че схемите са стари.

По отношение на разбитата в Шумен печатница за фалшиви пари Илков посочи, че тя няма отношение към изборния процес, няма замесени политици и няма политически нюанси.

Илков коментира и исканията за неговата оставка така: „Право на протест има всеки български гражданин. Но резултатите, които постигаме, показват, че имаме твърда воля. Всички твърдения, които се изнасят в публичното пространство, са твърде тенденциозни и се опитват да въвлекат МВР в политическия процес, което е недопустимо”.

На въпроса дали МВР успява да осигури честни избори, той обясни: „Гарантирахме добър обществен ред, така че всеки един гражданин да има възможността и комфорта да изрази своя вот спокойно, без никакви проблеми”.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Александра Гърдева, Севар Иванов, Таня Скринска, Иван Манчев и Есил Дюран за кампаниите на политиците
Дата: 27/10, 18:12

На 28 октомври имен ден празнуват имена значещи "петък"
Дата: 27/10, 18:00

Стоичков гласува в Париж: Изпълних гражданския си дълг към родината
Дата: 27/10, 17:59

Сестри Стоеви завоюваха титла от турнир в Нидерландия
Дата: 27/10, 17:48

Българи в Хамбург алармират за проблем с вота - не могли да открият изборната секция
Дата: 27/10, 17:371 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия