Прокуратурата във Филаделфия поиска да бъде спряна изборната лотария на Илон Мъск


Дата: 28/10, 22:18

Кадър ютуб

Прокуратурата във Филаделфия, щата Пенсилвания, започна правни процедури за прекратяване на противоречивата изборна лотария, организирана от милиардера Илон Мъск. Инициативата предвижда раздаване на по един милион долара дневно на регистрирани гласоподаватели в ключови американски щати.

На 19 октомври 2024 година милиардерът връчи първия чек от един милион долара на гласоподавател от щата Пенсилвания. Мъск, който открито подкрепя кандидатурата на републиканеца Доналд Тръмп срещу демократката Камала Харис, обвързва участието в лотарията с подписването на петиция в подкрепа на свободата на словото и правото за носене на огнестрелно оръжие, пише Дунав мост.

Американското правосъдно министерство излезе с официално предупреждение към Илон Мъск, припомняйки, че предоставянето на възнаграждение на граждани за участие в изборния процес или регистрация в електоралните списъци е незаконно и се наказва с глоби и затвор.

Президентът Джо Байдън, който вече упражни правото си на глас предсрочно за изборите на 5 ноември 2024 година, определи инициативата на Мъск като "напълно неуместна".

Условия за участие

За участие в лотарията се изисква регистрация като гласоподавател в един от седемте ключови щата, които се считат за решаващи за изхода от изборите на 5 юни 2024 година. Допълнително условие е подписването на петиция, инициирана от Мъск.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Родри грабна "Златната топка" пред очите на Стоичков, "Реал" бойкотира церемонията
Дата: 29/10, 00:15

Григор Димитров: Ако се класирам за финалите на АТП, ще бъде черешката на тортата
Дата: 29/10, 00:01

Който влезе, не може да го напуснe: "Град на мъртвите" в Русия
Дата: 28/10, 23:50

Христо Стоичков не успя да връчи лично наградата на Анчелоти
Дата: 28/10, 23:391 Коментар

Доброволци на ПромениКартинката с кауза: Няма нищо срамно да вдигнеш боклука, оставен от друг. Искаме да дадем пример, а днес събрахме 150 кг отпадъци
Дата: 28/10, 23:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия