Хидротерапията в СПА, Уелнес и Балнео процедурите


Дата: 06/03, 15:39

Хидротерапията е част от изключително богатата и разнообразна област на СПА и уелнес процедурите, използвана за профилактика и релакс, като част от съвременния lifestyle. Балнеотерапията, от друга страна, се фокусира върху използването на силата и лечебните свойства на водата и нейния минерален състав за възстановяване на здравето. Нейното терапевтично въздействие включва различни видове процедури, извършвани във водна среда, посредством специализирана апаратура и хидротерапевтични устройства.

Ето някои обичайни хидротерапевтични и балнеотерапевтични процедури, които се предлагат в СПА, уелнес и балнео центровете:

Хидротерапия с минерални води, известна още като балнеотерапия, е форма на лечение и рехабилитация, с топли или студени минерални води за подобряване на здравето и облекчаване на различни здравословни проблеми. Това е най-популярният вид хидротерапия. която използва съдържащите се във водата минерали и микроелементи, притежаващи лечебни свойства. Този вид терапия е практикуван в продължение на хиляди години и се счита за благоприятстващ и подобряващ редица здравословни състояния.

Да разгледаме типовете минерални води:


 

Хидротерапевтичните процедури с минерални води обикновено се извършват в специализирани балнео или спа центрове. Преди да се подложите на такива процедури, е важно да се консултирате със здравен специалист, особено ако имате здравословни проблеми или съмнения за бременност.

Ползи:


 


 


 


 


 


 

Видове въглеводородни терапии:


 

Въздействие:

Седящи вани: Това са специално проектирани вани, в които посетителят е седнал, като нивото на водата покрива горната част на тялото. Такива вани са често използвани за медицински и терапевтични цели.

Действие:

Криосауна за студолечение.

Криосауна се използва при Криотерапията. Това представлява използване студени обливания, крио-камери и други техники за стимулиране на кръвообращението, лечение и релакс. Криотерапията въздейства със студ, при което тялото се подлага на ниски температури с цел подобряване на здравето и облекчаване на различни състояния. Обикновено се практикува в медицински, рехабилитационни, спа и козметични центрове.

Цели на криотерапията:

Процедури по криотерапия:
 

Ефекти от криотерапията:

Всички тези процедури предлагат физическо подобрение, но и тяхното прилагане се свързва с психологически и ментални ползи, като намаляване на стреса и подобряване на общото чувство за благополучие и комфорт.

Преди да се подложите на каквато и да е терапия, независимо от многобройните им ползи, и въпреки тях, е важно, в интерес на вашето здраве, да се консултирате с лекар или квалифициран здравен специалист, особено ако имате здравословни проблеми или заболявания.

 

*публикация
 


 


 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кухненско оборудване за ресторант. Какво ни трябва?
Дата: 22/10, 21:00

Acibadem: Цялостен подход към лечението на рак на гърдата
Дата: 22/10, 21:00

Гастроентерологът: Държим решението за здрав корем
Дата: 22/10, 21:00

Хороскоп за сряда 22 октомври: Място няма да си намери зодия
Дата: 22/10, 21:00

Проф. Христова: "Бактерията човекоядец" е убила двама мъже в Бургас
Дата: 22/10, 20:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия