"Възраждане" иска 5 референдума - 4 са свързани с Москва


Дата: 16/07, 13:52

Кадър БТВ

"Възраждане" са готови да подкрепят декларацията на ПП-ДБ, свързана с пакета антикорупционно законодателство, но при 7 условия. Това стана ясно от позиция на партията, изпратена до медиите. 

В нея от третата политическа сила в парламента заявяват, че разделението между партиите в парламента трябва да бъде прекратено и апелират: "необходимо е да бъде слушан българският народ и да бъдат спазвани демократичните принципи".

Те обаче поставят условия: "Възраждане" категорично заявява, че ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси".

Четвъртата политическа сила настоява за провеждането на референдуми за запазването на българския лев, за членството на България в НАТО, за американските бази на територията на страната, за прекратяването на санкциите срещу Руската федерация и създаването на фонд за обезщетение на хората, които са били засегнати от тях, както и за предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна. 

Освен това от "Възраждане" предлагат още да се създаде преговорен екип, който да предоговори членството на България в Европейския съюз, както и приемането на законодателство за приемането на чуждестранни агенти.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Петричко връщали водомерите с прахосмукачка
Дата: 24/08, 09:10

Провежда се национална акция по кръводаряване
Дата: 24/08, 09:00

Без вода ще е част от "Аспарухово"
Дата: 24/08, 08:43

Над 130 пожара в страната през денонощието, един човек е загинал
Дата: 24/08, 08:31

Интензивен трафик по граничнитe пунктове
Дата: 24/08, 08:201 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия