Край на градушките и температурите скачат от тази дата, обяви климатолог


Дата: 13/05, 10:10

Пиксабей

Май и юни са най-валежните месеци през цялата година. В някои региони на страната вече са достигнати нормите за валежи за месеца. Това каза климатологът Симеон Матев в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

"В неделя сутринта минималната температура в София е била 4 градуса, което е близко до рекордните нива за датата. До сряда-четвъртък се очаква по-хладно от обичайното време", предупреди той.

В момента вали основно в Родопите, но съществени валежни количества няма да има. Утре и в сряда, както и през по-голямата част от четвъртък ни очаква по-често облачно време. "На много места в западната половина на страната ще превалява, а в Западна България и най-вече в югозападните райони ще паднат значителни валежни количества от порядъка на половин до цяла норма за едно денонощие", каза Симеон Матев.

По думите му градушки не се очакват. "Ще бъде сравнително хладно и няма да има условие за развитие на градоносни облаци. От четвъртък до събота се очаква чувствително подобрение на времето, с повече слънчеви часове. Температурите ще започнат да се повишават и в съботния ден на много места в страната максималните ще бъдат между 22 и 27 градуса. На места те ще доближат чисто летни стойности. Това също ще е за кратко, защото от неделя отново ни чака неустойчиво и лабилно време със слънчеви часове сутрин и превалявания и прегърмявания в следобедните часове", каза още Симеон Матев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фенербахче се доближи до титлата на Турция в баскетбола
Дата: 06/06, 22:32

Уелс завърши при нулево реми срещу аутсайдера Гибралтар
Дата: 06/06, 22:24

Синоптикът Петър Янков: До дни настъпват 40-градусови горещини
Дата: 06/06, 22:07

Лийдс иска 15 милиона паунда за наш национал
Дата: 06/06, 21:56

Трима министри провериха чистотата на морската вода
Дата: 06/06, 21:423 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия