Журналист засипа с тежки критики Румен Радев


Дата: 20/08, 10:54

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова нюз

Социолог и журналист попиляха президента заради поведението му по време на срещата с Горица Кожарева, на която тя представи министрите в своя кабинет.

Държавният глава обаче не подписа указ за правителство заради присъствието на вътрешния министър Калин Стоянов в него.

Очевидно е, че от самата поява на Радев от първия мандат, той наистина иска да има водеща роля в политиката и до голяма степен аз си обяснявам всичко това, което се разиграва, като личното му желание той да се докаже, включително на фона на тези промени в Конституцията, като такъв фактор, заяви по Нова нюз Мира Радева.

Още по-краен от нея пък беше Асен Генов.

Ето какво каза той:

Аз мисля, че господин Радев си дава ясно сметка за един много прост факт. От пиедестала, на който той се намира в момента, избран с мажоритарен национален вот, не помня точната бройка, но голямо представителство има той, по силата на това, че милион, 2 милиона или нещо друго бяха неговите избиратели, които се гласували за него, той си дава сметка, че едно е ти да си точно на този пиедестал на безпогрешността на божеството от машината.

Обичам тази метафора, когато нещо стане и го спускат на сцената, и той решава проблема.

Но все по-очевидно е, че това божество от машината е безсилно и не може да реши ежедневните проблеми, свързани с политическия живот на страната. И точно тук е според мен въпроса, като в онзи популярен клип: Много исках да гласувам, ама нямах желание, много искам да оглавя политическа партия, ама нямам желание.

Защото слезе ли от този пиедестал, той слиза на терена на политическите борби и там ще трябва да говорим за икономическа програма. Там Боташ ще го връхлети с пълна сила вече като политик действащ, но когато е бил държавен глава, точно тогава е сключен този договор с всички неизвестни около него и всички потенциални загуби, които България ще понесе заради този договор, и на този терен на българската политика, който е доста кален, този негов ореол на безпогрешност ще придобие съвсем други измерения.

Струва ми се, че политическото му безсилие да се позиционира ясно по няколко разделителни оси в българската политика и политическите разговори между политици и политици и избиратели, ще блесне неговата политическа несъстоятелност.

Затова той е добре там, като човека, който решава проблемите, като човека, който остава недокоснат от проблемите, но може да ги критикува критично.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проверяват сайтове за лекарства в България
Дата: 12/09, 10:24

Изтребител Су-30СМ е свален над Черно море
Дата: 12/09, 10:21

Маги Джанаварова разкри нещо важно за мъжа до себе си
Дата: 12/09, 10:19

"1300 години България" изгоря
Дата: 12/09, 10:15

След проливния дъжд: Обявиха частично бедствено положение за варненския район „Приморски“
Дата: 12/09, 10:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия