Второ ОУ „Никола Й.Вапцаров“ успешно квалифицира педагози по проект “Нека водим света заедно“


Дата: 20/03, 04:10

Второ Основно училище „Никола Й. Вапцаров“ - Варна финализира в края на месец януари 2024 г. пореден проект по програма Еразъм+ - „Нека водим света заедно“,  Ключова дейност КД-1,  образователна мобилност с цел обучение за повишаване квалификацията на персонала.

Две групи от по 5 учителя плюс по един училищен психолог взеха участие в предварително договорени с две различни организации обучителни курсове на теми:

„Използване на инструменти и методи от формалното, неформалното и информалното обучение в класната стая на начален етап“ и „Обучение в дух на многообразие, толерантност и активна гражданска позиция в класната стая на 21 век“.

Участието на кадрите на Второ ОУ „Н.Й.Вапцаров“ в този проект е естествено продължение и надграждане на усвоени вече знания и умения, като целта на ръководството на училището е да продължи да квалифицира свои учители чрез участие в структурирани курсове в чужбина.

В рамките на предходните курсове по програма Еразъм + участниците подобриха уменията си да работят в екип и усвоиха и приложиха нови методи на обучение, което издигна имиджа на училището и го направи едно от най-предпочитаните в града.

Част от постигнатите резултати за ученици и учители са:

- Получаване на знания за водене на обучения за подобряване процеса на възпитание на учениците в дух на толерантност и активно участие в живота на общността;

- Запознаване с методи от неформалното образование, които учителите могат да прилагат в работата си;

- Изграждане на умения за възпитание на учениците в отговорно поведение и уважение към различията;

- Приемане и зачитане на индивидуалните особености на учениците;

- Придобиване на умения за работа в екип в международни групи;

- Намаляване броя регистрирани прояви на агресия и нетърпимост към съученици;

- Запазване на нулевия брой отпаднали ученици от образователния процес;

- Подобряване на психоклимата в класовете в училище след провеждане на вътрешно-училищна квалификация с учителите и последващи обучения с учениците;

Ръководството и цялата учителска колегия счита, че училището е ключов фактор за преодоляване на негативното отношение към различията между хората, и осъзнаването на тази роля изисква учителите да имат съответните знания, умения и компетенции, с които да въздействат на учениците за преодоляване на възникнали проблеми и като цяло за подобряване на психоклимата в класната стая на 21 век и училището.

Второ ОУ "Никола Й.Вапцаров" се стреми учебният процес да отговаря на потребностите на всички ученици, учители и родители в съвременното ни общество.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Боряна Калейн спечели бронзов медал на финала на обръч на Световната купа
Дата: 28/04, 11:36

Места във Варна без ток в понеделник
Дата: 28/04, 11:20

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 28/04, 11:20

Днес Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ
Дата: 28/04, 11:031 Коментар

Отвличането на сина на шефа на Икономическа полиция се оказа лъжа
Дата: 28/04, 10:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия