Приключенци, обиколили света, ще плуват в Галата – Варна


Дата: 07/07, 15:03

Снимки личен архив

Семейство приключенци от Варна, обиколило над 60 страни по света, ще плува в маратона Галата – Варна за 14-та поредна година.

Животът на атрактивното БГ семейство Венкови е като огърлица от скъпоценни камъни, които искрят в най-ярките цветове. И четиримата – Живко, Ралица, Анабел и Рейн, са запалени планинари, страстни пътешественици и покорители на върхове.  А екзотичните странствания по широкия свят са запазена марка на семейството.

Всяко лято варненците, които живеят в Англия, се връщат в морската столица специално заради участието си в маратона.

„Връщаме се с огромно вълнение и желание отново и отново да се потопим в тази великолепна емоция – маратона Галата – Варна”, признава фамилията.

Живко и Рали и прекрасните им деца Анабел и Рейн могат само да ни бъдат пример как да тренираме волята си и да покоряваме мечти – и в прекия, и в преносния смисъл на думата! Понякога целокупно, понякога само главата на семейството изкачват планински върхове в различни кътчета на света. В родината са катерили Мусала, Вихрен, Ботев и Мальовица. Цялата фамилия изкачва връх Килиманджаро, който се извисява на 5895 м височина. Тогава момченцето Рейн е едва на 10, а сестра му Анабел две години по-голяма от него.

В колекцията им са още върховете – Бретхорн (4164 м), Фуджи (3776 м), Монблан, който изкачват до 4200 м, но за съжаление заради лошо време мисията е прекратена. И още – Гран Парадизо (4061 м)  и величествения Аконкагуа.

Живко плува и финишира в традиционния маратон Галата – Варна от 2009 г. насам. През последните години в компанията на сина си Рейн. Детето е член на Менса от 2017 г. А тестовете му показват, че само 1 % от населението на Земята притежава толкова високо IQ! Любопитно е да се отбележи, че възрастта на хората не се взема под внимание! На таткото на Рейн определено не се нравят само морските маратони, изкушават го и сухоземните. Неоспоримото доказателство – варненецът извървява 100 км за 21 часа от Лондон до Брайтън.

Тази година Живко ще преплува маратона за 14-ти път. И е категоричен, че ще атакува още по-добро време от това, на което е заковал хронометрите по време на миналогодишното си участие.

И през 2024 г., в навечерието на Галата – Варна, атрактивната фамилия е запечатала купища спомени от пътешествия.

„Бяхме в Индия, Дубай, Сингапур и на Малдивите. През октомври отново ще се върнем в Сингапур - обожаваме го! Изключително красиво, спокойно и сигурно място. Хората са със златни сърца, изключителни! Планираме пътешествие и до Австралия”, споделя Рали. Пътешествениците са откровени, че попаднали в плен на Тадж Махал още от мига, в който се озовали в едно от седемте чудеса на света – емблематичния мавзолей, символизиращ приказната красота на любимата на императора Шах Джахан – Мумтаз Махал.

За Дубай разказват, че е неземно красиво, кътче от друго измерение, със зашеметяваща архитектура.

„Ако ни някой ни попита как си представяме рая, без колебания ще отговорим, че това са Малдивите! Посещавали сме ги многократно през години те, но все още не можем да им се наситим ”, откровени са варненците. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Граждани си запалиха огън в гората, за да си пекнат пържоли, глобиха ги
Дата: 15/07, 15:311 Коментар

Не е Австралия, а Варна: Пътуващи в автобуса показаха кладата край магистрала "Хемус"
Дата: 15/07, 15:301 Коментар

Само на 43 години си отиде знаково лице от ДПС във Варна
Дата: 15/07, 15:212 Коментара

Бърз онлайн кредит без лихва
Дата: 15/07, 15:16

Отиде ли култов актьор от "Мисията невъзможна" и "Ангелите на Чарли"
Дата: 15/07, 15:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия