Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.


Дата: 18/05, 10:35

 

Ефективността на бизнеса днес не е възможна без технологични нововъведения, а стремежът към финансова устойчивост, стабилност и успех чрез иновации е двигателят на бизнеса в света, единодушни бяха организаторите и участниците в конкурса DigitalK&A1 Awards. Церемонията за награждаване на победителите в третото издание се проведе на 14 май 2024 година.

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“ в А1 България и член на журито на DigitalK&A1 Awards (вляво на снимката) връчи специалната награда на организаторите на Виктор Стоянов, директор „Алтернативни канали“ и Даниел Джолев, заместник-директор „Дигитални и информационни технологии“ в УниКредит Булбанк за разработената от вътрешен екип на банката функционалност "Моят автомобил" в Булбанк Мобайл.

Конкурсът DigitalK&A1 Awards вече се утвърди като платформа, в която бизнес иноваторите в технологичния сектор у нас обменят идеи и получават признание. Като технологичен лидер А1 е съорганизатор на наградите, които поставят във фокуса на общественото внимание иноваторите в бизнеса. Най-голямата телекомуникационна и ICT компания и най-големият системен интегратор по приходи в страната А1 има мисия да подкрепя екосистемата на технологични иновации, които движат напред икономическото развитие на страната.

 

В присъствието на технологични компании, бизнес и медии DigitalK&A1 Awards отличи трите най-добри техно иновации в България през 2023 година, реализирани от Община Габрово, ОББ и стартъп проекта Барин спорт. Проектът с най-висок резултат в категория „ИТ решение, внедрено в организация“, е интелигентна система за управление на паркоместа в реално време, въведена от Община Габрово с помощта на „СМАРТАЛОТ“. В категория „Вътрешни решения“ първо място в конкурса получи дигиталният AI асистент на ОББ Кейт. Победителят в категория „Стартъп“ е проектът Барин Спортс 360, който повишава функционалните показатели при спортисти с над 20%. Специалната награда на организаторите беше връчена на УниКредит Булбанк за разработената от вътрешен екип на банката функционалност „Моят автомобил“ в „Булбанк Мобайл“.

Победителите и част от членовете на журито на третото издание на DigitalK&A1 Awards, което отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.

Визията на съорганизаторите А1 е, че иновативният подход при прилагане на технологични решения е най-важната съставка от рецептата за успешна дигитална трансформация на бизнеса и публичните институции. Общото между всички кандидатстващи проекти е, че организациите, които ги реализират, постигат по-висока ефективност и развиват по устойчив и предвидим начин своя бизнес, използвайки най-подходящите технологични решения. Общо 44 компании от всички сектори на икономиката се съревноваваха с модерни и иновативни технологични решения, допринасящи за дигиталната трансформация. Сред участващите проекти бяха 20 решения, разработени и внедрени от IT компании в организации от различни сектори, сред които публична и общинска администрация, земеделие, производство, търговия, строителство, туристическа дейност и др. Разработените с вътрешен ресурс проекти са 9, а стартъп проектите – 15.

 

Всички кандидатури бяха оценени по специално разработена от Price Waterhouse Cooper методология, основана на четири основни критерия: „Стратегия и визия“, „Имплементация, ефективност и резултати“, „Иновативност и креативност“ и „Въздействие и перспективи за развитие“. Кандидатурите бяха оценявани от жури, в което се включиха опитни лидери в сферата на иновациите, представители на бизнеса, академичните среди, организациите с нестопанска цел, стартъп общността и др.

 

*публикация
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предлагат още 5 години пенсиите да се изплащат през пощенските служби
Дата: 29/05, 09:43

Националният турнир по акробатичен рокендрол събира деца от цяла България на 1 юни във Варна
Дата: 29/05, 09:43

ЕС удря Китай с електромобил за 20 000 евро
Дата: 29/05, 09:39

В 14:29 часа във вторник земетресение разлюля България
Дата: 29/05, 09:34

Вучич за Геноцида в Сребреница: България ме разочарова
Дата: 29/05, 09:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия