Пентагонът: Ще защитим всеки сантиметър от НАТО, ако Русия нападне, която и да е страна


Дата: 27/03, 11:40

Пиксабей

Съединените щати ще защитят всеки сантиметър от територията на членките на НАТО в Европа, ако Русия извърши нападение, каза Сабрина Сингх от пресслужбата на Пентагона, предаде агенция ukrinform, цитира Факти.

Съединените щати са готови да изпълнят задълженията си за защита на страните-членки на НАТО, включително тези, свързани с руски ракетни атаки, които биха могли да застрашат Полша, заяви тя, след като руска ракета навлезе във въздушното пространство на Полша.

"Ние ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО. Ако съюзник от НАТО бъде нападнат - ние, разбира се, не бихме искали да видим това - но ние ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО", каза тя, отговаряйки на изявлението на полската страна за възможността за унищожаване на руски ракети, ако е необходимо.

В същото време представителката на Пентагона отбеляза, че приоритет за САЩ в този контекст остава осигуряването на Украйна с необходимите оръжия: „След като получим пакет с допълнително финансиране от Конгреса, ще продължим да въоръжаваме Украйна с това, от което има нужда на бойното поле".

Наскоро бе съобщено, че Полша и НАТО са обсъдили потенциални защитни мерки след нарушаването на полското въздушно пространство от руска крилата ракета, съобщиха от външното министерство във Варшава. Полският външен министър Радослав Шикорски е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за възможността за засилване на сигурността на полското въздушно пространство и на въздушното пространство на алианса, съобщиха от ведомството.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българите пътуват все по-често в чужбина, според данни на НСИ
Дата: 29/04, 13:20

Синоптиците прогнозират променливо време в следващите няколко дни
Дата: 29/04, 13:10

Мама Блага от "Бригада нов дом" има нужда от помощ
Дата: 29/04, 13:05

НИМХ би камбаната за следващите часове и дни: Халата нахлува в България
Дата: 29/04, 13:00

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 29/04, 12:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия