Юрист разкри можем ли да изпаднем в конституционна криза


Дата: 27/03, 21:30

Кадър БНТ

Юрист направи прелюбопитен коментар по важна за страната тема.

Конституционна криза би настъпила, ако Конституционният съд се произнесе по дела номер 1 и 2 в този момент. Това едва ли ще се случи обаче, защото си има срокове.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ юристът Иван Брегов от "Института за пазарна икономика", който коментира днешните думи на президента, че сме на прага на конституционна криза. 

"Конституционна криза може да настъпи и, ако всички, които могат да бъдат номинирани за служебен премиер, откажат да поемат поста. За мен трябваше да се приеме, че кандидатите за служебен премиер нямат право да отказват поканата. Не вярвам обаче, че тези хора ще откажат и ще хвърлят държавата в хаос. Съглсен съм, че има правни пропуски, които могат да доведат до конституционна криза, но не мисля, че ще се стигне до там", добави той, пише novini.bg. 

"Факт е, че вече имаме подадена оставка на един от евентуалните кандидати за служебен премиер. Аз също се изненадах. Виждам политически хаос и недостатъчно добре свършена работа на политиците, но не виждам политически натиск за тази оставка", категоричен бе Иван Брегов. 

"Народното събрание е мястото, където трябва да се проведе дебата за Нотариуса, за да бъде изсветлен този казус. За съжаление мисля, че всичко по тази тема ще потъне и нищо няма да се случи. Единственият лъч надежда е, че имаме един достоен съдия в лицето на г-жа Цариградска, която е сама срещу цялата система и отказва да преклони глава", заяви юристът по темата за Мартин Божанов - Нотариуса. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешния ден в историята: Тестват първия „безрелсов тролей“
Дата: 29/04, 00:02

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 29/04, 00:00

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 29/04, 00:00

От понеделник започва Страстната седмица
Дата: 28/04, 23:32

Байдън нарече Тръмп "6-годишно дете"
Дата: 28/04, 23:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия