Байдън нарече Тръмп "6-годишно дете"


Дата: 28/04, 23:15

Кадър БНТ 

Американският президент Джо Байдън се пошегува с опонента си Доналд Тръмп, наричайки го 6-годишно дете. Това се случи по време на реч на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Традиционното събитие се проведе на фона на протести срещу политиката на Вашингтон спрямо Израел и войната в Газа.

Традиционна среща с американските журналисти, отразяващи президентската институция. В годината на избори Джо Байдън не пропусна случая да спомене републиканския си съперник Доналд Тръмп, определяйки го като незрял.

"Да, възрастта е проблем. Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен", отбеляза Джо Байдън, президент на САЩ, предава БНТ. 

По-късно 81-годишният президент на САЩ, който се бори за втори мандат срещу 77-годишния бивш държавен глава, каза:

"Възрастта е единственото общо помежду ни", допълни Байдън.

На традиционното събитие, което се провежда от 1921 г., речта на президента често включва „приятелски огън“ срещу репортерите или други гости. Тази година Байдън се обърна към журналистите с молба да не заемат страна.

"В ерата на дезинформацията, достоверната информация, на която хората могат да се доверят, е по-важна от всякога. В ерата на дезинформацията, казвам го от все сърце, вие сте по-важни от всякога. Тази вечер бих искал да вдигна тост за свободната преса, информираното общество, за Америка, където свободата и демокрацията устояват", подчерта Байдън.

Събитието се състоя при засилени мерки за сигурност на фона на протести срещу политиката на САЩ спрямо войната на Израел срещу Хамас. За да избегне освиркванията, Байдън влезе през задния вход на хотела във Вашингтон, където се проведе приемът на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Пропалестински демонстрации обхванаха през последните дни и университетите в страната, където се стигна до сблъсъци и арести.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



14 май 1944 г. – Честит рожден ден, Джордж Лукас!
Дата: 14/05, 00:05

Естетичната медицина е по-безопасна, когато си в опитни ръце
Дата: 13/05, 23:50

Владо Зомбори спечели "Капките"
Дата: 13/05, 23:41

Как се правят здрави нерви?
Дата: 13/05, 23:30

Отбелязваме Деня на данъчната свобода
Дата: 13/05, 23:211 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия