Журналист: Бойко Борисов безцеремонно излъга


Дата: 27/03, 21:40

Редактор: Недко Петров

Снимка Фейсбук

Журналистът Полина Паунова захапа лидера на ГЕРБ.

Ето какво написа тя в личния си профил във фейсбук:

"Оня ден Бойко Борисов безцеремонно излъга: конституционните текстове, казва той, ги предложи Христо Иванов, ние само подкрепяхме.

Тази лъжа се ретранслира в медиите напълно безкритично. Впрочем, телевизиите трябва да знаят, че не е редно да пускат лъжи. И това, че някой нещо казал не снема отговорността от медиите. Когато се се мами, ролята на журналистът е да разобличи. Примерно: Борисов каза еди-какво-си, но фактите са други.

Та след като Борисов съобщи, че ПП-ДБ написали всички дивотии в конституцията, а видите ли той и Пеевски нямат общо, всевъзможни хора, някои от тях разумни започнаха да потварят няколко опорки.

1. Ако не беше зорът за констутуционни промени ДПС нямаше да влезе в управлението, щеще да е само ПП-ДБ и ГЕРБ. [Това, разбира се, не е вярно: Борисов и Пеевски са заедно от години, а най-простият пример е как техните хора във ВСС назначиха и след това уволниха скоростно Иван Гешев].

И опорка №2: Конституционните текстове в частта служебен кабинет сa омазани, значи цялата шеста поправка (в това число и частта "Съдебна власт") е кошмар. И това се дължи на ПП-ДБ, защото писаха текстовете.

Това не е вярно. Колкото и пъти да го каже Борисов, и колкото и пъти телевизорите да го пуснат безкритично. В този текст, написан на 11 декември 2023 г. са описани само част от текстовете, с които "обрасна" конституционната промяна. Какво предлагаха ПП-ДБ е видимо от онзи прокет за изменения, който представиха от тяхно име. Как се промени той е описвано. Законотворци тип Радомир Чолаков почти направиха от ИВСС съдебна инстанция, например. След доста смях това беше премахнато. Много други безумици останаха.

Едва ли е изненадващо кой натискаше за тях, нали? Този, който сега вика, че няма нищо общо.

А на ПП-ДБ това вероятно ще им е за урок. Конюнктурните промени винаги излизат през носа".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Извънредно положение в Оклахома
Дата: 29/04, 01:23

Байдън спечели първичните президентски избори на Демократическата партия в американската територия Пуерто Рико
Дата: 29/04, 00:57

Продадоха калъф за цигулкa от Титаник
Дата: 29/04, 00:35

На днешния ден в историята: Тестват първия „безрелсов тролей“
Дата: 29/04, 00:02

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 29/04, 00:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия