Демерджиев: Организирането на изборите се принизява до чисто логистична дейност


Дата: 09/05, 20:55

снимка Булфото

"Ръководствата на МВР и министерство на електронното управление до такава степен се дискредитираха при предходните избори, че организирането на изборите се възложи на министъра на транспорта, което принизява изборите до чисто логистична дейност. Не става въпрос за процес, в който суверенът упражнява правото си да избере тези политически сили, които ще управляват страната, а до логистично разнасяне на машини, бюлетини и т.н.", каза бившият министър на МВР Иван Демерджиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че на предишните избори Калин Стоянов се похвали, че има рекорден брой сигнали за купен вот.

"Но ще ви дам един пример - в Кърджали има един сигнал и 0 обвиняеми за изборни престъпления. В Пазарджик има 100 сигнала, но отново имаме нула обвинения. Не мисля, че има българин, който вярва, че няма такъв вид престъпна дейност. Въпросът е защо няма обвинени. Тези сигнали към Калин Стоянов се приемат за сведения, не се приемат, за да се работи по тях", допълни Демерджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него настоящото ръководство на МВР няма воля да се бори с този вид престъпност.

"Същото е в Министерството на електронното управление. Министърът, който позволи да се провали електронното гласуване на първия тур на местните избори, сега е зам.-министър, доколкото чувам, управлява това министерства. Така че ние не може да очакваме нищо ново от тези министерства и нищо добро по време на изборния процес. Очаквам да се повтори това, дори и по сценарий", подчерта бившият вътрешен министър.

Демерджиев добави, че нито за убийството на Нотариуса, нито за убийството на Алексей Петров, нито по скандала с митниците е видял реални действия.

"Не съм видял лица, привлечени като обвиняеми, не съм видял воля да се изясни истината, да се прекъснат зависимостите в политическата и съдебната система. Тези зависимости и канали функционират години наред в нашата държава. Трябва да зададе въпросът кой ги допуска и кой ги покровителства. Паскал, чието има изплува, не е познат от вчера, той не е познат отпреди половин година на властите в България. Очевидно няма воля да се пресекат тези явления. Става въпрос за разчистване на сметки в рамките на бившата сглобка", коментира гостът.

Бившият министър смята, че това е изключителен удар по реномето на МВР, като подчерта, че отговорността за Живко Коцев е на Калин Стоянов.

"Отдавна участниците в политическия процес у нас показаха, че за тях няма граници. Не бих се учудил на никакви дейности. Това, което правеха напук на президента и за да му попречат той да има своята воля в тези процеси, когато има политическа криза, те доведоха до това да има правителство, което няма никаква политическа отговорност. То е изградено от чиновници, изпълняващи невидими разпореждания от най-различни места, сменят си мнението през няколко часа", заяви още Демерджиев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която беше пометена на спирка
Дата: 20/05, 13:18

Отрицателен търговски баланс за март
Дата: 20/05, 13:06

Синдикат "Висше образование и наука": Протест няма да има - ето до кога
Дата: 20/05, 12:56

Жителите на тази страна мечтаят за работа в България, пътуват хиляди километри за виза
Дата: 20/05, 12:53

Нов газов проект до български води, Грийнпийс видя опасност от замърсяване
Дата: 20/05, 12:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия