Рухнаха илюзиите за китайски автозавод в България, избраха друга страна


Дата: 08/08, 10:39

Кадър Донгфенг

В средата на март CarMarket.bg научи от първа ръка, че за началото на април се подготвя посещение на китайска делегация у нас, водена от Ксие Киан (Xie Qian), генерален мениджър на Dongfeng за Европа, предаде Вести

Целта на посещението в страната ни трябваше да е за „проуване на инвестиционния климат в България за строеж на завод на Dongfeng”. Това ни сподели Юлиян Чибишев, който стои начело на родното представителство на Voyah. Същият организираше визитата и водеше преговори по нея в течение на месеци.

Такава визита нито се осъществи, нито някоя държавна институция се заинтересува от нея, а шансовете, ако тогава изглеждаха нищожни, сега са направо нулеви, след като китайският гигант Dongfeng явно ще се спре на Италия за първия си завод в Европа.

Преговорите между Италия и китайската компания са част от усилията на италианското правителство за привличане на друг голям автомобилен производител в страната.

Потенциалната сделка може да включва и други ключови инвеститори, включително италиански компании от сектора за резервни части.

Правителството на италианския премиер Джорджия Мелони иска да увеличи местното производство на автомобили до 1,3 милиона годишно, от под 800 000 през 2023 г.

Италия преговаря и с други големи автомобилни производители, включително китайската Chery Auto, за потенциални инвестиции в страната.

Тук ще отбележим само, че Джорджа Мелони само преди дни се прибра от Китай, от където бяха дадени силни заявки за затопляне на връзките между двете страни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



10 септември 1943 г.: Родена е една българска легенда
Дата: 10/09, 05:00

Първата хип-хоп адаптация на класическата приказка на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата"
Дата: 10/09, 04:50

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 10/09, 04:10

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 10/09, 04:00

Тази страна може да смени столицата си
Дата: 10/09, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия