Още тази неделя идват първите туристи по Южното Черноморие


Дата: 28/03, 11:04

Снимка: Петел

Още тази неделя идват първите туристи по Южното Черноморие. Месец преди началото на новия туристически сезон по родното Черноморие хотелиери очакват ръст на туристите на база ранни записвания.

Това заяви Деляна Цонева, председател на Регионалната туристическа камара – Бургас в предаването „Твоят ден” по Нова нюз.

Тя очаква тазгодишния летен туристически сезон да бъде без катаклизми. Ранните записвания бележат ръст от 15-20%. Те са от Чехия, Полша, Великобритания. Очаква се за Великден да пристигнат гости предимно от Румъния, както и от вътрешността на страната. Не се предвижда увеличение на цените за чадър и шезлонг на плажа, обясни председателят на бранша.

„Надяваме се да няма повишение на цените. На този етап поскъпването е между 5-10%. Тази година то е на база на увеличението на минималната работна заплата (МРЗ) и инфлационния процент”, каза Цонева.

Като трудности Цонева очерта липсата на персонал. Този проблем е повсеместен, не е само в България, уточни тя. За да се справят, фирмите наемат персонал от трети страни - Турция, Тайланд, Непал. „Това са нискоквалифицирани служители, те работят предимно като камериери, помощник готвачи. Имаше увеличение на заплатите. Разчитаме на добро сътрудничество на университети, професионални гимназии и колежи”, допълни Цонева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Десант във варненския залив: Почерня от морски вълци на лов за скъпа риба
Дата: 27/04, 09:58

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 09:51

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 09:40

4 случая на коклюш за седмица във Варна
Дата: 27/04, 09:39

Не бързайте да сменяте зимните гуми с летни, обяви експерт
Дата: 27/04, 09:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия