Оранжев код за високи температури и в понеделник


Дата: 14/07, 22:14

снимка: Булфото

Оранжев код за опасни високи температури е обявен и за утре в цялата страна.Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) публикува прогноза за времето на 15 юли 2024 година, като предвижда слънчево и горещо време в цялата страна. Атмосферното налягане ще остане стабилно и близо до средното за месеца.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, като температурите ще се задържат топли. Утрешният ден ще започне със слънчево време, което ще продължи и след обяд, когато температурите ще се повишат значително. В източната половина на България се очаква развитие на купеста облачност, но валежи не се предвиждат. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, който ще допринесе за разхлаждането в някои райони.

Максималните температури ще варират между 36° и 42°, като в столицата София термометрите ще показват около 37°.

Планинските райони също ще се радват на слънчево и топло време. Следобед над Странджа, Сакар и източната половина на Стара планина ще се развива купеста облачност, но без валежи. Умерен североизточен вятър ще духа в тези райони, като температурите ще достигнат до 30° на височина 1200 метра и около 24° на 2000 метра.

Черноморието

По Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но без валежи. Умерен вятър от изток-североизток ще поддържа свежестта в крайбрежните райони. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, като температурата на морската вода ще бъде 27°. Вълнението на морето ще бъде умерено - 2-3 бала.

Допълнителна информация

Слънцето в София ще изгрее в 06:02 часа и ще залезе в 21:02 часа, предоставяйки ни ден с продължителност 15 часа и 2 минути. Луната ще залезе в 01:00 часа и ще изгрее отново в 15:30 часа, като ще бъде един ден след първа четвърт.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Писмен или безписмен народ са били траките?
Дата: 17/08, 00:51

Матю Макконъхи работил като... чистач на курници
Дата: 17/08, 00:39

Димитър Манолов: Въпросът е дали Гайтански, докато го търсят няколко дни, не се е разбрал с когото трябва
Дата: 17/08, 00:28

Линейка се преобърна в Асеновград
Дата: 17/08, 00:14

Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия
Дата: 17/08, 00:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия