Пожарът над село Иван Вазово се разрази с нова сила, търсят се доброволци


Дата: 14/07, 22:21

снимка: Булфото

Кметът на община Калояново Младен Кичев призовава доброволци да се включат в гасенето на големия пожар край село Иван Вазово, предаде БТА.

Над селото пожарът отново се е разразил днес с пълна сила, съобщи Кичев.

Сборният пункт за доброволците е утре сутрин, в 7:30 ч., в центъра на Иван Вазово. Кичев припомня, че те трябва да са облечени в дълги дрехи, да носят кирки, лопати и търмъци.

По данни на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив пожарът в община Хисаря край града и село Михилци е овладян. На терен остават дежурни противопожарни коли.

В гасенето на огъня в Средна гора се включиха десетки пожарникари, доброволци, военнослужещи и служители на Държавно горско стопанство. Целият терен на пожара обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. Остава в сила частичното бедствено положение, обявено от областния управител в общините Хисаря и Калояново.

Борбата с пожарите в страната продължава и днес. Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на Министерския съвет.

Огнеборци гасят пожар в разградското село Побит камък, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пожар в землище на селото от страната на с. Дянково е получен към 17:30 ч. на телефон 112 в дежурната част на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Заради задимяване, предизвикано от пожар в района на с. Слънчево, временно бе затворен за движение участък от автомагистрала "Хемус", съобщиха от полицията във Варна. Доброволци се включиха да помагат в гасенето. Пожар избухна и в района северно от квартал "Владиславово". Осемнайсет военнослужещи и три единици техника от Военноморска база – Варна, от състава на Военноморските сили, се включиха на помощ на пожарните служби в гасенето на огъня, възникнал в гориста местност до Варна – над квартал „Владислав Варненчик“ (квартал "Владиславово"), съобщиха от Министерството на отбраната. Пожарът беше локализиран, а на място ще останат дежурни и през нощта, за да не се възобнови огънят.

Огнеборци участваха в гасенето на пожар в гора край Русе, намираща се над квартал "Средна кула", съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева. На място бяха изпратени пет противопожарни автомобила с пожарникари.

Ситуацията с пожара в Свиленградско остава тежка, гаси се и от въздуха с два хеликоптера. По-рано през деня заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, който участва в гасенето на пожара край свиленградското село Дервиш могила, каза, че горските стопанства разполагат със 126 пожарни автомобила за първа реакция.

Пожарът, който гореше на границата между Република Северна Македония и България, в планината Огражден, се е прехвърлил и на българска територия, съобщиха от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). Оттам посочват, че изпращат автомобил за гасене от Сандански, както и служители от Струмяни. На място имаше и пожарни екипи.

Локализиран бе пожарът в землището на с. Преколница, община Кюстендил, на територията на Държавно ловно стопанство "Осогово", съобщиха от ЮЗДП.

Пожарът в Средна гора, който трети ден гасят доброволци, пожарникари, служители на Държавно горско стопанство и военнослужещи, бе локализиран, съобщи директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пъстърва на грил с билков лимонет и задушени зеленчуци - лесна и бърза рецепта за вкусен летен обяд
Дата: 17/08, 01:40

След падане от Вихрен и месец в кома: Военен от САЩ се върна с дарение за българските си спасители
Дата: 17/08, 01:37

"Няма картел, който да е оцелял": Кузман Илиев е скептичен, че ДПС ще се яви на избори
Дата: 17/08, 01:26

Двама алпинисти загинаха при изкачване на връх Матерхорн
Дата: 17/08, 01:13

Партиите си разпределиха групите за приятелство в НС
Дата: 17/08, 01:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия