Росен Кирилов: Искам Спартак да стане водещ клуб в елита


Дата: 09/05, 17:43

Снимка Фейсбук

Отборът на Спартак Варна издържа успешно едногодишния поправителен изпит във втория ешелон и се завърна в родния елит. Това се случи и на теория три кръга преди края на първенството във Втора лига, след като до момента напролет под ръководството на Росен Кирилов „соколите“ постигнаха девет победи, шест от които поредни, в 11 мача.

Nostrabet.com потърси Кирилов, за да разкаже как успяха да постигнат целта си и ще се справят ли с огромното предизвикателство да се утвърдят в групата на майсторите.

Ето какво заяви Росен Кирилов:

Когато поех Спартак през януари, аз се надявах да бъдем доминиращ тим, тъй като виждах, че имаме потенциал. Надявах се с много работа да постигнем това, към което се стремим и се радвам, че се случи и Спартак се завърна там, където винаги му е било мястото.

За мен е радостно, че играхме най-силно в правилния момент срещу нашите основни конкуренти. Особено срещу Септември в София бе най-добрият ни мач, както и през първото полувреме срещу Добруджа и срещу Монтана. Именно срещу директните ни конкуренти играхме силно и успяхме да спечелим.

Особено срещу Септември и до 60-ата минута на мача с Добруджа, това за мен беше начинът, по който искам да играем в атака, и съм щастлив, че точно в тези двубои показахме този стил на игра. Къде има още резерви тимът

Наясно съм, че е необходимо във всяка една фаза да се подобряват нещата, тъй като винаги има какво да се желае. Ние работим в тази насока, но останаха само две-три седмици и за толкова кратко време ще е трудно да се подобрим игрово. Така че целта ще е да задържим това ниво, което показахме в най-трудните моменти срещу най-силните противници.

В най-важните мачове срещу преките противници бяхме максимално концентрирани и футболистите успяха да покажат своите възможности и да разкрият потенциала си на сто процента.

Ако трябва да бъде честен, още има горчивина в нас след тази неприятна загуба в Балчик. Казах обаче на момчетата, че всеки в кариерата си е имал такива мачове като играч, включително и аз съм имал. Казах им по-бързо да забравят тази загуба и оставащите три мача да ги изиграем на познатото за нас високо ниво, за да завършим първи и да вдигнем Купата.

Разбрахме, че новото първенство в efbet лига започва на 21 юли, което означава, че играчите ще имат малко повече от две седмици ваканция и около 10-и юли ще е първото ни занимание. Вариантите за лагер са Банско и Правец, но решението ни ще е съобразено с това къде ще намерим съперници за контроли. По принцип в Банско има най-много възможности, тъй като повечето български отбори ходят там на подготовка. 

Мислим да привлечем 5-6 нови играчи, които да повишат класата на отбора. Хубавото е, че ние си имаме изградено ядро и ако успеем за вземем на определени позиции изпълнители, които имат класа за елита още до старта на предсезонната подготовка, ще сме много щастливи.

Не мога да кажа дали ще вземем чужденци или българи. Ние търсим добри играчи, без значение дали са нашенци или легионери, за да повишат вътрешната конкуренция и отборната класа.

На първо време желанието ми е да се представим добре в елита и да направим впечатление, и ако това се получава, шасовете ни да заемем достойно място, което Спартак винаги е заслужавал, ще са по-големи. Всичко обаче ще си дойде с времето, ако играем добре. Дай боже, занапред Спартак да се превърне и в един от водещите отбори в България.

Аз съм благодарен на феновете за подкрепата и искам да им обещая, че ще направя всичко по силите си да изградим един добър отбор, който да се представя на ниво и да ги радва.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Министърът на вътрешните работи на Русия: Кастрофален недостиг на полицаи, не можем да печатаме пари за заплати
Дата: 20/05, 12:42

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 12:40

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 12:30

Запознайте се с новата дупка на Аспарухов мост във Варна
Дата: 20/05, 12:25

Цънцарова: Искам интервю с майката на Ергена
Дата: 20/05, 12:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия