Тодор Марев: Шапки долу пред отбора и феновете на Черно море


Дата: 20/05, 14:26

Снимки: chernomorepfc.bg

Историческата победа на Черно море над Лудогорец е обект на разпалени коментари и е широко обсъждана тема във Варна и родния ни футбол.

„Моряците“ вкараха четири безответни гола на несменяемия шампион у нас през последните 13 години, като постигнаха едновременно най-голямата си победа срещу Лудогорец и му нанесоха най-голямата загуба, откакто играе 13 години в групата на майсторите.

Едни от легендарните играчи на „Тича“ и обичани футболисти от поколенията черноморци – Тодор Марев, също има повод да ликува и да се гордее, че е юноша на този клуб.

Пред Nostrabet рекордьорът по изиграни мачове за „моряците“ разкри какво чувства в този момент.

„Какво да ви кажа, трудно намирам думи, за да изразя моето задоволство от Черно море през последните 11 месеца. Аз лично смятам, че този Черно море е един страхотен отбор и предвид това, което направи този сезон, за него винаги ще се говори“, заяви за Nostrabet Марев.

„Мисля, че победихме Лудогорец с колективна игра, отборен дух и тактическа дисциплина, а Илиан по традиция имаше ясен план, който играчите следваха. Те бяха търпеливи и знаеха, че ще създадат положения за гол, и той падна в точния момент. Вече след втория всичко на практика приключи, но е хубавото е, че нашите продължиха по същия начин и постигнаха резултат за историята“, добави той.

„Всички от Черно море ми харесаха и всчики заслужават висока оценка. Освен че надделяха с футболни умения, нашите се бореха, не спряха да тичат и когато трябва пресираха, всички се раздадоха на максимума и показаха също смелост и характер. Шапки долу и пред невероятната ни публика, която впечатли със стилна хореография и допринесе за футболния празник“, каза още Марев.

Последният определи гостуването на прекия опонент за второто място ЦСКА в четвъртък като най-важния мач за сезона за Черно море и се надява, че подопечните на Илиан Илиев ще се представят на познатата висота и на Националния стадион „Васил Левски“.

До този момент Черно море няма загуба от ЦСКА в това първенство, след като завърши 1:1 в София, когато Влатко Дробаров изравни резултата в 77-ата минута, и спечели с 1:0 на „Тича“ след попадение на Живко Атанасов в 88-ата минута.

Според Марев ЦСКА е солиден съперник и грешката му срещу Крумовград не бива да заблуждава. Бившият защитник смята, че „червените“ разполагат със силни чужди играчи в средата на терана и атака, особено скандинавското им трио, но от друга страна пък Черно море също има стойностни изпълнители, които вече многократно са доказали, че могат да се справят в двубои под напрежение.

Марев е убеден също, че съдийството ще е обективно, тъй като не допуска, че в такъв двубой с огромен залог реферът ще посмее да се изложи и да лепне черно петно върху футбола.

„Много тежко ще ни бъде, но все пак Черно море придоби увереност и самочувствие след успешните игри и резултати, и ще даде всичко от себе си за позитивен резултат. Още малко им трябва на нашите, още едно усилие, за да стигнат до среброто, което ще им приляга. Ние обаче не бива да сме крайни и трябва да отдадем заслуженото на Черно море за постигнатото през сезона, независимо от крайния изход на сблъсъка в столицата“, заяви Марев.

Той призна още, че изключително много съжалява за контузията на Виктор Попов, който според последните информации ще пропусне и последните две срещи на своите от плейофите.

Марев беше треньор на Виктор в детските и юношеските формации на Черно море и е с огромна заслуга за изграждането му като футболист.

Самият Попов също неведнъж е признавал, че Тодор Марев най-много му е помогнал във футбола.

„След срещата с Лудогорец се видях с родителите на Виктор и те са притеснени за състоянието му. Доколкото разбирам, му е дадена по-голяма почивка, за да отшуми напълно проблема, и той се възстановява по специална програма“, разкри Марев.

„Виктор обаче е физически здрав и всеотдаен, и за него футбола е всичко в този живот. Затова не се съмнявам, че ще преодолее този труден за него момент и след като поднови пълноценни занимания другия месец, ще е готов за първия ни мач в турнира Лига на конференциите, в който не се съмнявам, че ще играем, и за старта на новия шампионат“, завърши Тодор Марев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 06:10

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 03/06, 04:10

До 35 градуса, но и дъжд в понеделник
Дата: 03/06, 04:00

На 3 юни рожден ден има Цонко Цонев
Дата: 03/06, 03:00

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО
Дата: 03/06, 01:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия