Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг


Дата: 09/05, 22:19

снимка: Yves Lorson, Уикипедия

Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг. От аукционната къща Julien's заявиха, че се надяват музикалният инструмент да достигне до 600 000 долара.

Те информираха, че са обявени също така и други "съкровища", принадлежали на покойните икони Майкъл Джексън и Джон Ленън.

Жълтата китара, която може да задмине цена от половин милион долара, е била "един от най-важните музикални инструменти на Принс", който я използвал по време на турнетата си през 80-те и 90-те години на миналия век, предава Дир бг.  Аукционната къща описа китарата като "символ на титаничната кариера на изпълнителя и на самото рокендрол наследство". Стана ясно също, че са направили и компютърна томография за произхода на китарата и са разговаряли с един от създателите й, Дейв Русан.

"Нашата компания с гордост се придържа към доказания си опит в намирането и представянето на инструменти с несравнимо историческо значение", каза в изявление главният изпълнителен директор на Julien's Auctions. "С тази китара и с другите ни изключителни предложения, Julien's създаде впечатляваща колекция от най-великите китари, използвани на сцената, и исторически музикални артефакти, които наистина представляват пантеон от музикални особи."

Преди да бъде продадена, жълтата китара на Принс ще бъде изложена от 15 май до 18 май в Залата на славата и музея на музикантите в Нешвил, а след това в Hard Rock Cafe на Таймс Скуеър от 22 май до 28 май.

Сред другите предмети за продажба, включени в изложбите, са китара, на която е свирил Стив Джоунс от Sex Pistols, китара на Ранди Бакман и китара, на която са свирили две музикални икони: Боб Дилън и Роби Робъртсън, съобщиха още от аукционната къща. Инструментът, на който са свирили Дилън и Робъртсън е от 1965 г. Очаква се да бъде продадена за сума между 500 000 и 700 000 долара.

Друг високопоставен артикул, който ще бъде продаден, е китара Gretsch G6136i "Irish Falcon" от 2005 г., с която е свирил Боно от U2. Артикулът, който е подписан от известния певец и хуманитарен работник, се очаква да бъде продаден за между 150 000 и 250 000 долара.

Очакват се и други забележителни предмети да бъдат представени на престижната продажба.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Инж. Михайлов, председател на пчеларите: Мед може да произвежда и в града и е чист
Дата: 20/05, 13:39

Пуснаха телефонна линия за пациенти с автоимунни заболявания
Дата: 20/05, 13:30

Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Катерина, която беше пометена на спирка
Дата: 20/05, 13:18

Отрицателен търговски баланс за март
Дата: 20/05, 13:06

Синдикат "Висше образование и наука": Протест няма да има - ето до кога
Дата: 20/05, 12:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия