Община Варна поставя преместваеми камери на 36 места в близост до контейнери за смет


Дата: 16/07, 17:55

Снимка Община Варна 

Община Варна ще постави преместваеми камери в близост до съдовете за смесен битов отпадък на 36 места с цел затягане на контрола върху чистотата на града. Първата камера, която е тестова, вече е монтирана в централната градска част. Това заяви в интервю за БНР заместник-кметът по обществения ред и сигурността Илия Коев. По думите му целта е при локализиране на проблемни места, да се постави видеонаблюдение. Камерите ще осъществяват контрол както върху графика на сметопочистващата фирма и работниците по чистотата, така и върху недобросъвестни граждани.

Данни и записи в реално време за извършени нарушения на екологичното законодателство се предоставят на служителите от дирекция „Екология и опазване на околната среда“. Вследствие на видеонаблюдението са установени шестима нарушители. Мобилните камери са заснели изхвърлянето на излезли от употреба автомобилни гуми, части на автомобили, както и строителни отпадъци, поставени до съдовете, предназначени за събиране на смесени битови отпадъци. 

Предприетата мярка е част от комплексните действия на Община Варна по подобряване на чистотата в града. Предвижда се още изграждането на площадка за едрогабаритни отпадъци, поставянето на контейнери за зелена маса и други. Чистотата на нашия град е отговорност на всички нас и призовавам гражданите да спазват правилата, а при констатирани нарушения да подават сигнали при дежурния служител в Община Варна на тел. 052/820112, посочи заместник-кметът Коев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Oпасно високи температури на много места в неделя
Дата: 25/08, 04:00

На 25 август рожден ден има Янка Рупкина
Дата: 25/08, 03:00

Молебен в Солинген след смъртоносното нападение
Дата: 25/08, 02:00

Шампионът Интер с първа победа за сезона
Дата: 25/08, 01:30

Ройтерс: Създателят на „Телеграм“ е арестуван във Франция
Дата: 25/08, 01:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия