Човек със специална картографираща раница на Apple Maps снима София


Дата: 20/08, 23:46

Снимка Владимир Христовски, ФБ

Раници за картографиране на Apple Maps е забелязана в София. Това разбираме от публикации на потребители в социалните мрежи, които се похвалиха с грандиозната новина.

Това означава, че вече собствениците на iPhone в България ще могат да следят в реално време зоните със засилен трафик, чрез Apple Maps, а не само през основния му конкурент Google Maps, информира БТВ.

Пътните артерии, които са по-натоварени, ще бъдат отбелязани на картата в червено или оранжево, в зависимост от трафика и така всеки ще може да избере обходен маршрут, за да ги избегне. Приложението ще предоставя информация за движението по основните улици и булеварди в големите градове (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и др.) и ще помага на шофьорите да не попадат в ежедневните задръствания.

Всъщност тази опция е налична за повече от 40 държави в света, като списъкът им се увеличава постоянно и освен България, на този етап към него бяха добавени още Словакия и Словения.

Кола на основния конкурент на Google Мaps пък беше забелязана още април по централните булеварди на София.

 

„Look Around“ в Apple Maps е аналогът на „Street View“ в „Google maps“ и изглежда скоро услугата ще включва и България, на което родните собственици на Apple устройства могат само да се радват.

Фактът, че Apple Maps е предварително инсталиран на всеки iPhone, също му дава малко предимство пред Google. И с основна функция като офлайн навигация, която вече се предлага, и топографски карти с поддръжка за туризъм и персонализирани маршрути, включени в iOS 18, разликата между двете е по-малка от всякога.

Но изборът между двете приложения за навигация не е лесен. Google Maps и Apple Maps имат какво да предложат и двете вече нямат много уникални функции. За да ви помогнем да решите кой е подходящ за вас, ние изправяме Google Maps срещу Apple Maps. Ето как се сравняват двете.

Подобно на повечето услуги на Apple, Apple Maps е услуга, която само устройствата, произведени от Apple поддържат.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Само на 52 години си отиде уважаван български доктор
Дата: 12/09, 12:41

Карлос Насар поведе битка: Има един човек, който не мърда
Дата: 12/09, 12:37

На Траката във Варна: "Днес вече сме пълен блокаж"
Дата: 12/09, 12:25

Швейцария изнерви ЕС с мегапроект в Алпите
Дата: 12/09, 12:21

Заловиха 38 нелегални мигранти в бус край Монтана, сред тях и деца
Дата: 12/09, 12:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия