Психично болен мъж остава в ареста за убийство в Бургас


Дата: 20/08, 23:00

Снимка: Окръжен съд - Бургас

Съдът в Бургас остави в ареста 26-годишния Валентин Иванов от Хасково, който бе задържан във връзка с убийството на 37-годишния Иван Ковачев. Престъплението се случи на 17 август, а сигналът за него беше подаден в Областната дирекция на МВР - Бургас около 5:00 часа сутринта. Още в първите часове след инцидента, полицията посочи Валентин Иванов като извършител, а по-късно беше установено, че той е направил пълни самопризнания. Ножът, с който е било извършено убийството, също е бил намерен и иззет от органите на реда, пише Дунав мост.

Днес Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което беше удовлетворено от съда.

След съдебното заседание, адвокатът на обвиняемия, Пламен Генов, направи изявление пред журналисти, като посочи, че клиентът му има психични отклонения. Според защитника, Валентин Иванов многократно е лежал в психиатрията в Хасково и неведнъж е бягал от лечебното заведение. Тези твърдения, по думите на адвоката, могат да бъдат потвърдени с информация, достъпна в интернет. Освен това, адвокат Генов отбеляза, че обвиняемият не помни защо е бил в Бургас, както и как се е стигнало до фаталния инцидент.

Адвокатът обаче отказа да даде повече подробности за възможна връзка между неговия клиент и жертвата, както и дали между двамата е имало някакъв спор преди трагичния развой на събитията.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Само на 52 години си отиде уважаван български доктор
Дата: 12/09, 12:41

Карлос Насар поведе битка: Има един човек, който не мърда
Дата: 12/09, 12:37

На Траката във Варна: "Днес вече сме пълен блокаж"
Дата: 12/09, 12:25

Швейцария изнерви ЕС с мегапроект в Алпите
Дата: 12/09, 12:21

Заловиха 38 нелегални мигранти в бус край Монтана, сред тях и деца
Дата: 12/09, 12:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия