Проф. Рачев побесня: Страшна глупост са тези изстреляни 200 ракети в облака


Дата: 10/05, 08:01

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Проф. Георги Рачев не сдържа яда си от решението да бъдат изстреляни доста ракети в небето срещу градушките.

Кретенска мантра са изстрелените 200 ракети в облака. Значи той е такъв голям облакът, леденото ядро на този облак е поне миниатюрното е 5 на 5 на 5 километра. Това са 125 кубически километра лед, вода и водна пара, и ти стреляш с едни ракети и казваш, че иначе щяха такива големи ледени зърна да падат, а сега са ето такива. Толкова е глупаво, че няма накъде. В Щатите е забранено активното сондиране на атмосферата, във всичките Южни щати. Това е една много голяма тема, каза в „Тази сутрин“ Рачев.

Очевидно заинтригувана от неговите думи, Мария Цънцарова поиска да разбере какво всъщност означава тази забрана и получи перфектен отговор.

Ами, Злати понеже е млад и много така енергичен, си има ракетна обстановка и гледа 3000 декара памук. Аз гледам 3000 декара тютюн. Той сондира градоносния облак, при него не пада град, обаче при мен пада град и аз го давам под съд. Съдията го осъжда за това, че е преместил града върху моите площи. Има съдебна практика, и то много сериозна, още повече, че въобще не може да кажеш, че това нещо върши някаква работа, даде пример Рачев.

Навсякъде са от доста време големи очакванията към тези ракети и всеки път това са държавни пари. Защо ще се защитава на Златни земята, а моята няма да се защитава Откъде накъде, това е държавна помощ за частниците, добави той.

Това негово мнение предизвика крилата фраза от страна Цънцарова: Защото гледате тютюн, а не хмел например, преди Рачев да започне да говори по същество.

Той разкри, че от късния следобед в неделя до понеделник, вторник ще вали отново, но засега не очаква да има такива проливни валежи и наводнения, както в последните дни.  

Забележете, в България това се нарича стационарен фронт. Нито топлия въздух, нито студения въздух наделява. Те се борят на едно и също място, топлият въздух се издига във височина, защото той е носител на влагата, и вали на едно и също място в продължение на много време, обясни Рачев.

В Оряхово почти 80 литра на квадратен метър, във Видин 65 литра, като само за за вечерта са 52, целия участък по Дунава и Лом също, както и засегна Велико Търново и Плевен. Това нещо се движи в южна посока и ще напусне пределите на България до довечера, при което в събота ще има много слънце, добави проф. Рачев.

Чак в неделя следобед със студен фронт от североизток ще нахлуе свеж въздух и ще задържи температурите с нормалните им стойности, характерни за май, тъй като ние сме под нормалните малко до този момент. Ще се лабилизира атмосферана и след лабилизацията на атмосферата ще настъпи тази динамика - слънце, валежи и вятър от североизток, който особено днес ще духа на морето. Това обаче е нормално време за май, няма как да избягаме от него, заяви още по бТВ професорът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



3 години затвор и 10 000 лв. глоба за наркодилър от Варна
Дата: 20/05, 16:54

Големи пари чакат много българи в следващите дни обаче НАП им диша във врата
Дата: 20/05, 16:51

Задържаха двама при акция на полицията в Бургас
Дата: 20/05, 16:50

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 16:50

Страшна напаст българско село
Дата: 20/05, 16:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия