Журналистът Александър Симов: Писмото на Делян Пеевски е декларация за война


Дата: 07/07, 19:19

Кадри Нава телевизия

Една от големите теми на седмицата безспорно е случващото се в ДПС. Неочакван обрат, който може да размести пътя на България ли е това или е прекалено рано да се правят смели изводи. Но така или иначе Доган срещу Пеевски – какво следва от това за ДПС, за страната, за управлението й и за бъдещи избори.

„Ако слушаме всички представители на ДПС - война няма. Но всичко е необичайно в това, което се случва. Или Доган губи контрола си върху част от ДПС, а писмото на Делян Пеевски е декларация за война. Защото Пеевски не само не отстъпва от позициите си, а разполага себе си като лицето на новите млади в ДПС, с които партията се развива”, коментира в предаването „На фокус с Лора Крумова” журналистът Александър Симов.

Неговият колега Илия Вълков посочи, че през последните дни в партията непрекъснато се разменят писма. „Много местни структури излизат „за” или „против” Делян Пеевски и Ахмед Доган. Това писмо е изпреварващ ход. Показателно е за това, че ако всичко беше наред, Делян Пеевски щеше да е в Росенец, а нямаше да пише писма”, смята той.

 

„Не мисля, че това е опит за въстание. Конфликтът в ДПС не е „за” и „против” Делян Пеевски. Новото поколение млади български турци, може би имат нужда от някакво ново начало”, заяви Симов.

Според журналиста Виктор Иванов страшното във възникналия конфликт е, че през последните няколко дни, са започнали да се появяват разделения между мюсюлманската общност. „Това никога досега не се е случвало.Не можем да предвидим какво ще се случи”, добави той.

„Тези, които създадоха на страната на Пеевски, едва ли биха се поддали толкова лесно на декларациите за единност. В един момент ще се събудим в някаква опозиционна война, в която ДПС е разделена. Никой няма да може да спечели. Възможно е да се стигне до някакъв вид студено примирие”, казва Симов.

По думи на Иванов има две възможности за промяна в политическата реалност. „Най-сетне партиите да се научат, че трябва да говорят положително с послания или случайно събитие в трите дни преди вота”, добави той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Байдън: Беше грешка да кажа "на прицел" по адрес на Тръмп
Дата: 16/07, 02:00

Надал: Испания беше най-добрият отбор на Европейското
Дата: 16/07, 01:43

Белгия разследва евродепутат по съмнения в злоупотреба с европейски средства
Дата: 16/07, 01:25

Седмица на Пералнята в „Интермаркет” - 15% Отстъпкa на всички перални и сушилни
Дата: 16/07, 01:20

Експерт: Насаждения отпреди 40-60 години се превръщат в барутни погреби
Дата: 16/07, 01:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия