Само за часове в София: 12 души се озоваха в ареста за шофиране след употреба или притежание на наркотици


Дата: 07/10, 11:48

Снимки: МВР

Специализираната полицейска операция на СДВР за превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност стартира рано тази сутрин на територията на столичния кв. „Христо Ботев“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„До 8 часа са задържани 10 души и са образувани седем досъдебни производства. В проверените къщи в квартала са намерени тетрадки и тефтери с имена и лични данни на хора и конкретни суми, записани срещу тях, открити са и големи суми пари“, обобщи резултатите от полицейските действия до момента директорът на СДВР главен комисар Любомир  Николов. По думите му, въз основа на намерените доказателства, може да се допусне, че цената на един глас в определени столични райони варира между 100 и 150 лева. Използваните схеми за търговия с гласове са познатите, включително чрез бързи кредити и опрощаване на вересии. Криминалисти от СДВР разследват и престъпление, свързано с подаване на списъци с невярно съдържание във връзка с регистрация на партия, която не е парламентарно представена, за участие в предстоящия вот, каза още главен комисар Николов.  

В рамките на полицейските действия за превенция на конвенционалната престъпност се извършват проверки на криминално проявени лица. От началото на спецакцията са задържани 12 души - за шофиране след употреба на наркотични вещества и за притежание на дрога. При процесуалните действия в жилища в квартала иззети неголеми количества наркотици, накити от жълт метал, оръжие.

Акцията на територията на квартал „Христо Ботев“ ще продължи през целия ден.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съдят санитарка за смъртта на психично болен мъж в дома в Петково
Дата: 07/10, 13:13

Мъж пострада при взрив на газова бутилка в Радомирско
Дата: 07/10, 13:10

КНСБ: Ниските данъци не решават бюджетните проблеми на държавата
Дата: 07/10, 13:01

Гърция с по-високи глоби за забранени предмети в колата
Дата: 07/10, 12:421 Коментар

Има решение при крампи
Дата: 07/10, 12:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия