Ще си плащаме глобите на същото гише, на което заявяваме новата си шофьорска книжка


Дата: 28/06, 09:44

Снимка Булфото, архив

При подаване на заявление за издаване на лична карта с експресна услуга служителят уведомява срещу подпис заявителя, че ако не върне предходната си лична карта, ако има такава, при подаване на заявлението същата следва да бъде върната незабавно след връчване на новият документ, вкл. когато последният се получава в друга СДВР/ОДМВР, тъй като ще бъде  обявена за невалидна.

Това предвижда Инструкция за организацията и технологията на работа в структурите на МВР при издаване на българските лични документи, качена за обществено обсъждане, пише Pariteni.bg. Промените се правят, за да се синхронизира тя с измененията в Закона за движение по пътищата.

Друга промяна предвижда, когато подаваме заявление за издаване или подмяна на шофьорска книжка и се установи, че имаме неплатени глоби за нарушения на пътя, служителят ще  е длъжен да ни ни предложи да ги платим на място, ако има такава възможност. Досега той беше длъжен само да ни уведоми за тях.

При невъзможност на това работно място да се връчат електронните фишове и наказателни постановления и/или заплащането на дължимите глоби, лицето се насочва към друг служител на МВР, който може да осъществи тези дейности, пише още в инструкцията.

Когато подадем заявление за издаване или подмяна на шофьорска книжка с автоматично попълнени данни трябва да се явим лично, като удостоверим своята самоличност чрез лична карта, временна карта за самоличност, паспорт или предходно издадено свидетелство за управление на МПС.

В инструкцията се отменя изискването за издаване на контролен талон към шофьорската книжка. Отпада и изискването вече издадени такива да трябва да се връщат на гише.

Оптимизира се организацията и технологията на работа на структурите на МВР при прием и обработка на заявления за издаване на лична карта при експресна услуга в условията на централизирана персонализация за осигуряване издаването на документа до 8 работни часа.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На Дунав мост митничарите разопаковаха баници и се хванаха за главите от пълнежа
Дата: 30/06, 20:25

Водещият на БНТ се подигра на Англия: Трите котенца
Дата: 30/06, 20:18

Словакия води на Англия с 1:0
Дата: 30/06, 20:13

Хитър трик вместо климатик за сладък сън в жегата
Дата: 30/06, 20:00

Проф. Овчаров: Надявам се патриарх Даниил да преосмисли свои позиции
Дата: 30/06, 19:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия