Изследвания за детска градина и яслa с отстъпка в лаборатория „ЛИНА“


Дата: 23/08, 09:10

Тя важи от 20 август до 20 септември

 

Отново идва време малчуганите да тръгнат на детска градина или ясла. За да улеснят родителите, от лаборатория „ЛИНА извършват необходимите изследвания с отстъпка в периода 20 август – 20 септември 2024 г.

Пълен пакет на цена от 28 лв. вместо стандартните 44,80 лв. Той включва: пълна кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба, взета със скоч лента или тампон.

Съкратен пакет на цена от 22 лв. вместо стандартните 32,80 лв. В него има еднократно микробиологично изследване на фецес, както и изследване за чревни паразити с фекална и перианална проба, взета със скоч лента или тампон.

Сифилис (Wasserman) – изследване на родител, е на цена от 6 лв. вместо стандартните 7,80 лв. За него се взема кръвна проба.

Родителите, които идват в лабораторията с талон – направление от личния си лекар за изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

 

Кога ще са готови резултатите?

Резултатите от микробиологичните изследвания са готови до 3 работни дни, а тези от паразитологичните изследвания до 2 работни дни.

 

Колко време преди да изпратите детето на детска градина или ясла трябва да посетите лабораторията?

 

Пълният пакет трябва да бъде направен до 7 дни преди тръгване на детска градина или ясла, а съкратеният пакет до 15 дни предварително.

Откъде да вземете контейнерче?

Комплект с контейнерче, стъкло или тампон за фекална и перианална проба може да бъде взет от самостоятелните лаборатории и манипулационни на „ЛИНА” във Варна, Аксаково и Балчик. При подаване на пробите за изследванията се заплаща 2 лв. такса транспортна среда.

 

Необходим биологичен материал

Микробиология: Фецес колкото грахово зърно

Паразитология: Фецес колкото грахово зърно

Перианален секрет: Взема се с прозрачна скоч лента, залепена върху прозрачно предметно стъкло или с памучен тампон, сутрин преди тоалет и преди дефекация. При използване на скоч лента - скочът (тиксото) се залепя върху перианалните гънки на пациента, след това се залепя върху стъклото. При използване на тампон, той леко се навлажнява с вода и се обират перианалните гънки, след което се прибира в опаковката.

Изследване на урина: Средна струя на първа сутрешна урина след тоалет.

 

* публикация

 

 

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бившият вътрешен министър: Има всички предпоставки и тези избори да не са честни
Дата: 12/09, 19:55

Идният месец ще се състои съдбовна среща между Зеленски и Си Дзинпин
Дата: 12/09, 19:40

Утре Радев посреща Гордана Силяновска
Дата: 12/09, 19:32

Пловдивският съд отново пусна насилника на Дебора под "домашен арест"
Дата: 12/09, 19:17

Ники Кънчев с голям гаф за Витрувианския човек
Дата: 12/09, 19:132 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия