Френската прокуратура: Тримата, осквернили мемориала на Холокоста в Париж, са проследени до България


Дата: 23/05, 10:40

Ютуб

Трима души, които са отговорни за оскверняването на мемориала на Холокоста в Париж, са проследени до България, обявиха от офиса на френската прокуратурата, цитирани от „Политико“, цитира БТВ.

Някои медии в страната подозират и връзка с Русия, но към момента няма такива доказателства. Антисемитизмът и в момента е част от руската пропаганда. 

На 13 май през нощта вандали са изрисували мемориала с 35 отпечатъка на червени ръце. Действията бяха осъдени от обществеността. Подобни престъпления стават все по-чести във Франция след началото на войната в Газа миналия октомври.

В съобщение до „Политико“ прокуратурата заяви, че трима заподозрени са били забелязани на записи от охранителни камери. Те са се движели от мемориала към хотел в източната част на Париж, преди да се качат на автобус към Белгия.

„Резервациите за автобуса и на тримата са направени от България“, допълват от прокуратурата.

Според местни медии следователите проверяват и хипотезата, че това е руска операция за дестабилизация. Медийните публикации твърдят, че извършителите са българи.

През ноември двойка от Молдова беше арестувана по подозрение, че е изрисувала 250 сини звезди на Давид из Париж. Тогава тази операция е била възложена от руските служби за сигурност. Подобни случки засилиха притесненията, че Русия се намесва все по-често във френската политика и общество.

Френски разследващи заявиха пред „Политико“, че „чуждестранни играчи виждат публичния дебат във Франция като начин да се възползват от слабите им страни“.



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Двама души са пострадали при пожари за изминалия ден у нас
Дата: 16/06, 09:41

Над 5 000 непалци и индийци работят у нас
Дата: 16/06, 09:251 Коментар

Змии плъзнаха на много места у нас
Дата: 16/06, 09:101 Коментар

Модерен медицински център отвори врати във Варна
Дата: 16/06, 09:10

Сърбия срещу Англия днес на европейското по футбол
Дата: 16/06, 08:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия