The Wall Street Journal: НАТО си "връзва гащите" с таен план, ако Тръмп спечели изборите


Дата: 02/07, 15:54

Булфото

Страните от НАТО са разработили мерки, насочени към подпомагане на Украйна в случай на победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, пише The Wall Street Journal, цитиран от "Фокус".

НАТО ще изпрати висш цивилен служител в Украйна като част от нови мерки, насочени към укрепване на дългосрочната подкрепа за Украйна, които се очаква да бъдат обявени на срещата на върха на Алианса във Вашингтон следващата седмица, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на източници от САЩ и НАТО.

Тези стъпки идват на фона на успеха на десните сили в Европа и нарастващата вероятност бившият президент Доналд Тръмп да се върне в Белия дом и да намали американската подкрепа за Украйна, отбелязва изданието.

НАТО също създава ново командване във Висбаден, Германия, което да координира доставките на военно оборудване за Киев и обучението на украинските войски, се казва в статията.

В операцията, която ще се нарича "Помощ на НАТО за сигурност и обучение за Украйна“, ще участват около 700 войници от САЩ и други страни от Алианса. Те ще поемат по-голямата част от мисията, която американските военни изпълниха след началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г., пише изданието.

Както отбелязва WSJ, новите инициативи се разработват от няколко месеца и са придобили нова спешност след слабото представяне на президента Джо Байдън в телевизионния дебат с Тръмп в четвъртък - и критичните изявления на бившия президент относно американските пари, похарчени за Украйна .

НАТО, а не Вашингтон, ще отговаря за военната помощ и обучение, "така че дори ако САЩ намалят или оттеглят подкрепата за тези усилия, те няма да изчезнат“, заяви пред изданието бившият посланик на САЩ в НАТО Иво Даалдер.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



РЗИ – Варна: Морската вода е чиста
Дата: 04/07, 19:14

Нашествието на змии във Варненско продължава
Дата: 04/07, 19:10

Две жени загинаха на място след тежка катастрофа на АМ "Марица"
Дата: 04/07, 19:00

Джевдет Чакъров: Ахмед Доган проговаря до дни за ДПС
Дата: 04/07, 18:51

Етикетиране и опаковки. Решения и за вашата индустрия
Дата: 04/07, 18:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия