Мбале с дебютен гол за Реал в Шампионската лига


Дата: 17/09, 23:26

кадър: Макс спорт

Отборите на Реал Мадрид и Щутгарт играят при резулта 1:1 в мач от 1-вия кръг на основната схема на Шампионската лига. Домакините поведоха чрез Килиан Мбапе (46'), който вкара първия си гол за "кралете" в "турнира на богатите", а гостите израниха след попадение на Дениз Ундав (68')

“Лос бланкос” са актуалните носители титлата на Стария континент, докато германските вицешампиони играят в "турнира на богатите" за първи път от 14 години насам.

Традиционно домакините обявиха стартовия си състав си около два часа преди първия съдийски сигнал, предав Спортал.

 Въпреки многоъо контузии в отбора си Карло Анчелоти пусна в игра достатъчно силен състав, който да изглежда достатъчно внушително. Тибо Куртоа слага вратарските ръкавици, а пред него с капитанската лента своите съотборници извежда Даниел Карвахал. Редом с него са голяма част от играчите, които завоюваха 15-ата титла в най-престижния европейски клубен турнир през миналия сезон като Валверде, Чуамени, Белингам и др. На върха на атаката пък са голмайсторите от последния шампионатен мач на "кралете" срещу Реал Сосиедад - Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе.

"Швабите" стартираха вдъхновено и след по-малко от 5 минути игрово време можеха да открият резултата и само добрата реакция на Тибо Куртоа спаси шампионите от ранен гол. Ударът отправи Енцо Мило, който само няколко минути по-късно изпробва рефлексите на стража на испанците с коварен диагонален шут.

Междувременно домакините допринесоха за ефектното начало, след като Орелиен Чуамени затрудни Нюбел. Това обаче бе само частично събуждане и гостите наложиха доминация в следващия четвърт час, като на Куртоа му се наложи да се намесва още цели три пъти, докато играч на "Лос Бланкос" за това време не стреля нито веднъж.

Чак в средата на полувремето "кралете" се събудиха и поизнесоха пресата в съперниковата половина, а Килиан Мбапе можеше да оправдае големите очаквания върху себе си, но Нюбел беше блестящ. След това Рюдигер центрира опсано и бранител на "червените" блесна с впечатляваща намеса.

При следващото нападение Мбапе отново пропусна изгодна възможност да попадне под светлините на прожектора, а след пропуска гостите организираха мълниеносна контраатака, след която Дениз Ундав създаде поредното положение, в което Куртоа беше длъжен да се намеси.

В 35-ата минута дойде и най-дискусионният момент през първото полувреме. Мителщет от гостите не овладя една топка по най-добрия начин в собственото си наказателно поле и тя отскочи към крака на футболист в "бяло". Защитникът замахна да изчисти коженото кълбо, но вместо него той закачи съвсем леко противниковият играч. Ударът обаче не бе застрашаващ здравето, нито докосна съществена част от крака, а се докосна само до повърхността на глезена, но съдията веднага посочи бялата точка. До дузпа все пак не се стигна, тъй като съдията преразгледа ситуацията чрез системата VAR и не видя поводи да отсъди най-тежкото наказание във футбола.

След това имаше идентична ситуация, в която играч на "швабите" падна в пеналтерията на домакините, но съдията отново не даде дузпа, тъй като при атаката имаше засада.

Зрелището продължи и през второто полувреме, като веднага след подновяването на играта домакинтие овладяха топката и Килиан Мбапе се озова очи в очи със стража на германския съперник Нюбел и този пътизведе "лос бланкос" напред в резултата. Това бе първи гол на новото звезно попълнение на клуба в Шампионската лига с този отбор. Това означава, че световният шампион с Франция от Мондиал 2018 в Русия вече има попадения във всички турнир, в които е носил фланелката на Реал Мадрид. Той се разписа в мача за Суперкупата на Европа срещу Аталанта, в Ла Лига вкара в двубоите срещу Бетис и Реал Сосиедад, а сега бе точен и в най-престижното европейско футболно състезание.

Веднага след това домакините можеха да стигнат и до втори гол, но Винисиус Жуниор разтресе гредата. Възпитаниците на Катло Анчелоти съжалиха веднага, тъй като "швабите" организираха много бурза контраатака, в чийто край на Тибо Куртоа за пореден път му се наложи да се намесва.

Тези динамични игрови ситуации бяха последвани от куриозна ситуация, след която Карло Анчелоти в типичния за себе си стил реагира емоционално на случващото се на терена и главният съдия му показа жълт картон.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Славен ветеран: Спартак ще илезе с точки от битката за Варна
Дата: 19/09, 11:17

Култов участник в Гласът на България за диджей Мартен: Поздравления
Дата: 19/09, 11:16

Лекари от цял свят се обединяват в опит да предотвратят появата на нова пандемия
Дата: 19/09, 11:15

Катастрофа с българските череши
Дата: 19/09, 11:09

Голям пожар в Истанбул, има евакуирани и обгазен
Дата: 19/09, 11:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия