Близо 30 доброволци от област Варна бяха отличени за активния си принос към БЧК


Дата: 08/05, 16:43

Кадър Община Варна

Заместник-кметът по социалните дейности, здравеопазването и туризма Снежана Апостолова поздрави доброволците и членовете на областната организация на Българския червен кръст по повод 8 май - Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Тя беше сред гостите на церемонията по награждаването на изявилите се през изминалата година варненски червенокръстци.

 

Община Варна ще продължи отличното си взаимодействие с Българския червен кръст. Организацията винаги може да разчита на нашата подкрепа във всички доброволчески начинания и благотворителни кампании, увери Апостолова.

 

Близо 30 доброволци от област Варна получиха отличия по повод международния си празник, връчени от областния председател на организацията Илия Раев. Наградени бяха дългогодишни активисти, партньорски организации и институции, както и най-младите доброволци от Българския младежки червен кръст – Варна. Варненската организация има особен принос в оказването на помощ на над 15 000 украински бежанци, в подкрепата с хранителни продукти и услуги на хиляди лица в неравностойно положение, в подготовката на кадри за водно спасяване и първа долекарска помощ, припомни Илия Раев. Той благодари на доброволците и на институциите, сред които и Община Варна, за доброто партньорство.

 

Тази година мотото на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец е „Пазим хуманността жива“. Празникът се отбелязва всяка година на 8 май - рождената дата на създателя на международното червенокръстко движение и първи носител на Нобелова награда за мир в света Анри Дюнан.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

20 май 1570 г. - Картографът Абрахам Ортелий издава първия съвременен атлас
Дата: 20/05, 00:09

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 00:00

На 22 май в седем секции в Северна Македония ще има повторно гласуване на парламентарните избори
Дата: 19/05, 23:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия