Обявиха частично бедствено положение в Божурище


Дата: 23/05, 19:24

кадър Нова тв

Кметът на Божурище обяви частично бедствено положение в общината.

Работата по отстраняване на щетите продължава и в този момент. А състоянието на мъжа, който беше поразен от мълния в столичния квартал Младост, се подобрява. Стихията връхлита Кирил Дунев в колата му на път за дома му в село Хераково в община Божурище.

"Завари ме на моста в колата ми и имаше вода 50-60 см. Проблемът ми беше, че колата ми пороят я влачеше надолу и имах чувството, че ще я хвърли в реката", разказа той.

Спасяват го пожарникари, преди приливната вълна да отнесе автомобила му в близката река. Но бедствието за Кирил продължава - оказва, че и мостът, който води към къщата му, също е отнесен.
"Няма как да си изкарам сега колата, комшията също. Малко сме откъснати тук. Ако се огледате, има печка на дърва по-надолу зарината. Ей там има бойлер", посочи той.

Приливната вълна е носила с метри и камион, който е попаднал в коритото на малка река. Снощи в Община Божурище са били отводнени 10 къщи. А днес тежка механизация беше извадена на терен.

"Изключително голям порядък на проливен дъжд. Цялото това нещо се събира, става като фуния и долу се спира в две или три къщи, които са непригодни за живеене. Тревогата в хората е налична. И разбира се, очакват подкрепа. От наша страна ще я имат, надяваме държавата също да ни помогне", посочи кметът Георги Димов.

В София екипите са реагирали на 230 сигнала за наводнени приземни етажи, паднали дървета и запушени шахти. Пострадали хора няма. Щети най-много има по паркирани автомобили, премазани от дървета.

А дъждът влезе и в автобуси на градския транспорт, заради което потребители в мрежата написаха: „Слатина ми е Венеция”!

"На място констатирахме множество запушени шахти, липса на канализация, липса на отводнителни шахти, които водят до наводняване в домовете на хората, и множество запушени улици. В момента обстановката вече е нормализирана", обясни Илиян Павлов, зам.-кмет на Столичната община.

Пострадалият от мълния вчера в квартал „Младост” мъж ще бъде изписан утре от болница „Св. Анна”. Няма опасност за живота му, казаха от лечебното заведение.

"Ежегодно такъв тип бурии се случват много пъти, но не засягат толкова често населено място", поясни метеорологът Симеон Матев, предаде Нова тв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Голямо задръстване на Маказа
Дата: 16/06, 12:11

Главчев поздрави мюсюлманите за Курбан байрам
Дата: 16/06, 11:50

15-годишна девойка пострада тежко при катастрофа в Цар Калоян
Дата: 16/06, 11:41

Забраниха на Полша и Нидерландия да тренират в Хамбург, за да не повредят тревата на стадиона
Дата: 16/06, 11:30

Голям руски град е отцепен: Терористи от "Ислямска държава" са взели заложници
Дата: 16/06, 11:231 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия