Ретро мотриса ще пътува между София и Банкя на 24-ти май


Дата: 17/05, 22:13

Снимка: БДЖ

БДЖ ще организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по повод отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния превозвач. Произведена е през 1960 г. в Австрия с изключително модерно техническо оборудване и обзавеждане за времето си. До 1994 г. е използвана за пътувания на представители на правителството. В момента се използва за наемане от клиенти за частни пътувания, както и за заснемане на филмови продукции и клипове, предава Днес бг. 

На 24-ти, 25-и и 26-и май любителите на железопътния транспорт ще имат възможност да се докоснат до използваната от държавни лидери мотриса и да се насладят на комфорта на пътуването с нея по маршрут от София до Банкя и от Банкя до София.

Мотрисата ще направи общо шест пътувания през трите дни или по две пътувания на ден от Централна гара София до Банкя и в обратното направление. Първото пътуване ще бъде с час на заминаване в 09:00 ч. от София и пристигане в Банкя в 09:22 ч. В обратното направление мотрисата ще отпътува от Банкя в 12:50 и ще пристигне в София в 13:13 ч. Второто пътуване ще бъде с час на тръгване от Централна гара София в 13:35 ч. и пристигане в Банкя в 13:57 ч. и обратно от Банкя в 17:40 ч. с пристигане в София в 18:06 ч.

По време на престоя си в Банкя, пътуващите с мотрисата могат да посетят организираната програма с шествие и концерт за отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24-ти май, специално организираната шатра за сетивно представление за деца „Буквариум“, където ще имат възможността да се запознаят с различните букви чрез средствата на театъра, игрите и песните, както и базарът на производители на 25-и май. Освен това всеки посетител може да разгледа обновената Централна минерална баня в града с прекрасната ѝ архитектура и прекрасният градски парк, където може да усети лечебният въздух в курортния град.

Цената на билет за пътуване на възрастни и в двете посоки с уникалното влакче е 30 лв. с включено запазено седящо място. За децата до 10-годишна възраст билетът е на половин цена, т.е. 15 лв. Местата в мотрисата са ограничени!

Билетите и запазени места за пътуване с атракционната мотриса могат да бъдат закупени от билетните каси в железопътните гари и бюрата за продажба на жп билети.

***
Дизелова мотриса №19 001.7 е произведена през 1960 година в SGP – Wien, Австрия. Тя се състои от едно първокласно и едно второкласно отделение. Отделението за първа класа разполага с 9 луксозни комфортни подглавници и допълнително индивидуално осветление за четене с насочваща се по желание на пътуващия светлина. Отделението за втора класа е съставено от 28 меки  кресла, разпределени по схемата 2+2. Креслата и в двете пътнически отделения могат да се завъртат в зависимост от посоката на движение и да се накланят до полулегнало положение.

Мотрисата разполага с един луксозен и прецизно обзаведен бар с кафе-машина, хладилник и всички удобства за приготвяне на студена и топла храна.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 18:50

Четирима ранени при стрелба в германски град, нападателят се издирва
Дата: 01/06, 18:45

Избраха Соня Йончева за „Музикант на годината“
Дата: 01/06, 18:25

Известен българин купи къщата на Талев в Прилеп
Дата: 01/06, 18:18

Тежко ПТП на магистрала "Хемус" в посока Варна
Дата: 01/06, 18:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия