Използват ли се септични ями за къща?


Дата: 10/04, 15:35

Необходимо е да бъдат анализирани всички гледни точки, когато става въпрос за изграждане на канализационна система в региони, където няма налична централна такава, към която различните обекти да бъдат присъединени. Със сигурност това има доста негативи за стопаните на такива имоти, но не е невъзможно да се осигурят необходимите удобства и условия за живот. Още при строителството на такива имоти е важно да се планира начина на отвеждане и съхраняване на отпадни и канални води. Предвид това като един от лесните и сравнително достъпни методи се приема използването на септични ями за къща.

За какви имоти са подходящи?

Като се има предвид ограничената вместимост на септичните съоръжения то е показателно да отбележим това, че те не са особено подходящи за всякакви типове имоти т.е. неприложими са например за многоетажни вили с няколко бани, хотели и други. За такива по-ефективни са индивидуалните пречиствателни станции.

Определяни като едни от най-старите съоръжения за събиране на отпадните води септичните ями и до днес може да се каже, че са особено популярни за това да се вземат под внимание някои основни особености, които ги дефинират като полезни и рентабилни. Използват се като решение, което е оптимално ефективно за събиране, съхранение на битови отпадни води, утайки и канални води при:

Изобщо навсякъде където имате нужда от използване на елементарни условия за живот можете да разчитате на септичната яма като едно ефективно, сигурно и рентабилно решение, благодарение на което се намалява риска от замърсявания на почвите и възникване на екологичен дисбаланс в региона.

Разбира се е въпрос на личен избор на кой тип септични ями за къщи ще се спрете. Варианти има достатъчно и те са фокусирани върху реалното потребление на домакинството и количеството отпадни води, които се произвеждат от съответните дейности.

Видове

Няколко варианта за такъв тип съоръжения са познати. При изграждането им винаги има нужда от съответните изкопни услуги, които да могат да осигурят леглото на ямата. Сред най-познатите и често приложими са:

Имайте предвид, че при третия варант има изисквания по ЗУТ, които следва да бъдат спазени. Насочени са към спазването хигиенно-санитарните изисквания за инсталация и поддържан на такъв тип съоръжения. Вижте повече по темата в този блог.

Важно!

Когато избирате вид септична яма, която ще използвате за битови цели водещ приоритет е факта, че нормата за разходвана вода на човек за ден е 175 литра. Това на практика идва да покаже, че когато залагате на пречиствателно съоръжение то не бива да бъде под 3000 литра.

Освен това има и някои други особености и изисквания, от които да се ръководите, а именно:

Улеснете живота си независимо от това какъв е обекта, който обитавате. Със септичните ями от най-ново поколение сега можете да разчитате на отлични условия и екологично равовесие.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Китайските банки спират да работят с рубли и ограничават клиенти от Русия заради проста математика
Дата: 04/05, 13:00

Найден Тодоров: Културата е за съжаление най-неуспешно реформираният сектор в България
Дата: 04/05, 12:50

Тангото на Алекс Раева в "Денсинг старс" я извади от кожата й
Дата: 04/05, 12:50

Родни служители на МВР ще следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж
Дата: 04/05, 12:42

Аварира магистрален водопровод във Варна
Дата: 04/05, 12:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия