Кои са най-популярните онлайн занимания за забавление?


Дата: 11/04, 12:44

Помните ли едно време какви бяха забавленията в интернет? Свеждаха се до няколко по-популярни компютърни игри, 1-2 сайта за клипчета и.. Флаш игри. В днешно време сме обградени от хиляди избори, като онлайн казина, различни забавни тестове, много повече музика, видео, филми и игри. В днешната статия ще хвърлим едно око и ще ви запознаем с много варианти за неща за правене, ако в момента ви е скучно.

 

Киното вече е в твоят дом

Колкото по-назад във времето се връщаме, толкова по-трудно си спомняме, че беше да гледаш някой хитов нов филм. Първо трябваше да ходим и да си взимаме касетки от видеотеката, в която винаги най-готините филми бяха взети от някой друг. Да, после започнаха да се появяват възможности за гледане в интернет, но тогава интернетът все още беше много, ама много бавен. Постепенно пейзажът започна да се разширява, докато стигнем до днес.

Днес ли? Днес имаш десетки, ако не и стотици възможности да гледаш филми - както новите блокбъстъри, така и старите класики. Може би най-голямата революция се случи с появата на стрийминг платформите. Съществуват десетки, като немалка част от тях са достъпни и в България. И всеки сайт за стрийминг на кино има собствен каталог с филми и сериали. Много рядко нещо се припокрива. Освен това различните стрийминг платформи продуцират свое собствено съдържание, което не може да се види никъде другаде.

Не е случайно, че много студия, които произвеждат филми, обръщат също толкова много внимание на премиерата в някоя стрийминг платформа, точно толкова, колкото и по кината.

 

Вече можеш не само да играеш много повече игри, но и да ги гледаш - ОТ-ДО

 

Но какво за гледането? Има много хора, които харесват игрите, но нямат нерви да ги играят. Да се провалят на едно и също ниво множество пъти. Заради това те могат да си отворят някоя популярна видео платформа и да изглеждат как някой друг играе играта. С цялата ѝ история, всички видео сцени, озвучението.

Има и вариант да отидеш на платформа за стрийминг на игри, където някой играе в реално време, комуникира със зрителите си, може да си чатиш с другите зрители и да си част от цялото забавление. Това е изключително популярно и интереса към него не избледнява.

 

Музиката днес няма нищо общо с музиката преди години

Едно време слушането на музика се свеждаше до това да се сдобиеш с физически носител - касетка, плоча, по-късно диск. За да го слушаш на нещо като касетофон. По радиата пускаха доста по-малко песни и те се повтаряха. В един момент се появиха телефоните с инфрачервен порт и тогава започнахме да си правим собствени колекции от музика - много бавно, много трудно и с много лошо качество.

Днес? Днес вече е различно. Разполагаме с множество музикални платформи, които дори безплатно ти позволяват да слушаш огромна част от музиката, която е налична. В много добро качество. Някои от тях имат възможност да излъчват музиката дори в студийно качество. Буквално, както при филмите, можеш да си направиш концерт на любимия си изпълнител само за себе си. Трябва ти само една идея по-добро озвучение. Свързваш го към компютъра и дерзаеш.

 

Социалните мрежи често са по-социални от реалния свят

Някои хора смятат това по-скоро за недостатък. Но е факт, че те промениха из основи начина, по който общуваме. Можеш да си пишеш и да си говориш с всички - семейство, роднини, приятели, познати, непознати. По всяко време, безплатно, без значение кой и къде се намира. Трябва само да има елементарна интернет връзка. Можеш да споделяш всякакво съдържание с приятелите си и обществеността.

Често по обществени теми именно в социалните медии стават огромни дебати. Всички известни личности ги използват, за да са близо до феновете си. Можеш да гледаш снимки, видеа, текст, можеш да играеш игри в тях, можеш да влизаш в групи по интереси. Въобще все неща, които до не много отдавна бяха възможни главно, а някои и само, офлайн.

 

Интернет вече е навсякъде!

Някои от вас може да смятат, че преувеличавам, когато сравнявам забавленията днес и в миналото. И до известна степен могат да са прави. Но тогава имаше едно много голямо ограничение - не всеки имаше интернет, не навсякъде имаше интернет, интернетът беше бавен, мобилният интернет не съществуваше.

Сега имаш високоскоростен интернет в дома си. Не само на едно устройство. Имаш рутер, който разпръсква сигнал в цялото ти жилище. Имаш карта с неограничен интернет в телефона си. Можеш да го използваш навсякъде. Дори в чужбина, защото има роуминг и вече той не е нещо, което е привилегия само за най-богатите. А ако случайно нямаш обхват, вече почти навсякъде има публичен Wi-Fi, към който да се свържеш. Ако няма такъв, то най-вероятно има заключен, за който можеш да получиш паролата и пак да влезеш. Да, може би тогава е имало повече забавления, от колкото описвам, но достъпът до тях беше труден, а понякога и невъзможен.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иззеха автомобила на шуменец, шофирал под въздействието на канабис
Дата: 03/05, 03:00

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 02:20

Японски град блокира гледката към планината Фуджи заради тълпите от туристи
Дата: 03/05, 02:00

Разпети петък е, най-тъжният ден от Страстната седмица
Дата: 03/05, 01:33

Леверкузен постигна важен успех срещу Рома
Дата: 03/05, 01:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия