Барселона с трудна победа у дома


Дата: 30/04, 00:19

Снимка: Pexels 

Барселона записа измъчен домакински успех с 4:2 над Валенсия в последния мач от 33-тия кръг на Ла Лига, с което си върна второто място от Жирона преди директния сблъсък между каталунски тимове в събота. Подобно на предишните си две срещи, в които бяха загубили от Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, “блаугранас” направиха няколко груби грешки, които бяха напът да ги провалят отново, тъй като в началото на втората част те губеха с 1:2. След това обаче Роберт Левандовски взе нещата в своите ръце и наниза три попадения, предава Спортал. 

За обрата през второто полувреме спомогна и изгонването на вратаря на Валенсия Гиорги Мамардашвили в края на първата част. Фермин Лопес беше извел Барса напред в 22-рата, но само пет по-късно стражът на домакините Марк-Андре тер Стеген допусна изумителна грешка, след която Уго Дуро изравни. В 38-ата Валенсия дори поведе след попадение на Пепелу от дузпа, отсъдена за остро нарушение на Роналд Араухо, което беше подобно на онова, заради което получи червен картон срещу ПСЖ.

Тази победа за тима на Чави все пак ме изключва варианта още през идния уикенд Реал Мадрид да спечели титлата. За тази цел ще е достатъчно “кралете” да надвият Кадис на “Бернабеу”, а Барса да не спечели на терена на Жирона.

Не се оправдаха очакванията на испанските медии, че Роберт Левандовски ще остане резерва, защото нападателят е титуляр. Фермин Лопес също започва, а на пейката е Педри. Валенсия също има за какво да играе, защото е на 4 точки от шестото място, което праща в Лигата на конференциите. Уго Дуро, който има 12 гола в шампионата досега, повежда атаката на “прилепите”.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изправят пред съда 6-мата българи в Лондон , обвинени за шпионаж в полза на Русия
Дата: 16/05, 15:461 Коментар

Край на бурите и 31 градуса от този ден, обяви синоптикът Янков
Дата: 16/05, 15:41

Гафът на годината по БТВ, издадоха сами подлия финал на „Ергенът"
Дата: 16/05, 15:331 Коментар

Уволниха руски чиновник, който нарече хората от наводнените райони: "клоуни, които нищо не са постигнали в живота"
Дата: 16/05, 15:311 Коментар

Еврокомисията трябва да забрани стреса на работното място
Дата: 16/05, 15:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия