Суровоядец храни бебето си Космос със слънце и то си отиде за броени дни


Дата: 16/04, 10:01

Кадър Личен архив

44-годишният Максим Лютий ,инфлуенсър и блогър, призна пред съда в Сочи, Русия, че е виновен за смъртта на едномесечния си син Космос.

Максим Лютий искал да отгледа детето си като го оставя да се храни само от "енергията на слънцето". Той също така многократно поливал бебето с леденостудена вода, защото вярвал, че това ще го закали, съобщават британски медии, предаде Днес.бг и БТВ.

Бебето било изтощено и с пневмония. Преди да се признае за виновен пред съда, Лютий се опитал да набеди майката на детето за смрътта му.

Тя вече е осъдена на две години „възпитателна работа“. Съдът заключи, че тя също трябва да понесе част от отговорността, защото не е оказала никаква помощ на бебето. Мъжът обвинявал майката, че е страдала от дефицит на желязо в резултат на диетичните си избори, които са причинили смъртта на бебето. То тежало само 1,5 кг.

Максим Лютий, който се представя за веган в интернет и е привърженик на суровоядството, многократно се опитвал да спре Миронова да кърми бебето.

Той искал малкият Космос да поглъща само слънчевите лъчи. Съседите описват Лютий като фанатик на суровата храна и твърдят, че е ръководител на клуб, свързан с култ.

Сега се оказва обаче, че в ареста самият Лютий се храни с месо и тестени изделия, пренебрегвайки собствените си хранителни изисквания.

Когато Максим и Оксана най-после решили да заведат изключително слабото дете на лекар, вече било твърде късно. Бебето издъхва на 8 март 2023 г. на път за болницата.

Според свидетели руснакът искал да експериментира с детето си и да го превърне в съвременния Супермен.

"Той искаше да храни детето само със слънчева енергия, а след това да го представите на другите и да покаже, че този вид хранене е възможно“, казва свидетел в съда.

Люти е заплашен от присъда до осем години затвор и глоба за умишлено причиняване на тежка телесна повреда.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 30/04, 01:40

НСИ: Населението на България продължава да намалява и да застарява
Дата: 30/04, 01:35

На 30 април рожден ден има Васил Василев-Зуека
Дата: 30/04, 01:16

На днешния ден в историята - Ражда се бащата на информационната теория
Дата: 30/04, 00:43

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия