Борислав Гуцанов ще е начело на парламентарната група на БСП


Дата: 15/06, 16:00

Снимка архив

Социалистите взеха важни решения.

БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната си група и го призовава да не полага клетва като депутат в 50-ото НС. Това е гласувал Националният съвет на партията единодушно и със 107 гласа "за" и задължава парламентарната група да спази решението му. Начело на червената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов, а Драгомир Стойнев е предложен за заместник-председател на парламента.

Бившият лидер на младежкото СДС влезе в парламента, след като Корнелия Нинова му отстъпи мястото си в столичния 25-и МИР и избра да е депутат от Благоевград. Тя направи това въпреки, че имаше решение на Изпълнителното бюро за обратното - тя да влезе от София. Методиев беше шеф на кабинета на Нинова като министър на икономиката в правителството на Кирил Петков. Включването му на втора позиция в листите за парламент на място, запазено за гражданска квота, беше изненада дори за повечето от членовете на Изпълнителното бюро, пише факти.бг.

Националният съвет на партията реши, че начело на червената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов. Така бе ревизирано решението на Нинова, взето от коалиционен съвет, председател на ПГ да е Георги Свиленски. По-рано днес самият той видя заговор срещу лидерката на "Позитано".

Заради това решение на Нинова, Пленумът е гласувал да се актуализира състава на представителите на БСП в Коалиционния съвет на "БСП за България". Драгомир Стойнев ще е предложението на БСП за зам.-шеф на 50-ото НС.

Националният съвет прие и решение, с което партията остава в опозиция и няма да подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ-СДС и ДПС.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фалира американски производител на електромобили
Дата: 18/06, 16:57

Дипломат с тежки критики към ГЕРБ, БСП и „Възраждане“
Дата: 18/06, 16:46

Арестуваха пиян зад волана Джъстин Тимбърлейк
Дата: 18/06, 16:43

Светът върви към глобална технологична икономика, а България гледа назад към миналото и изостава необратимо
Дата: 18/06, 16:40

Китай отправи критики срещу изказване на генералния секретар на НАТО
Дата: 18/06, 16:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия