Варненци от "Квартала на богатите" затвориха пътя за Златните заради разкопаните улици


Дата: 16/05, 09:33

Кадър БНТ 

Живеещите в селището Долна Трака край Варна излязоха на протест за пътя за "Златни пясъци" заради проточил се ВиК проект. Въпреки че тръбите са положени, улиците в района остават разкопани, съобщи БНТ.

"Улиците тук са малки, но са единствената ни възможност да излизаме на главни пътища. До ескалация на напрежението доведе фактът, че всички улици се разкопаха едновременно и за продължителни периоди от време не бяха завършени. В момента не е възможно нормално придвижване по тези улици, всичко е в прахоляк, а когато завали дъжд - е кал", каза Биляна Михайлова - местна жителка.

По улиците, засипани с чакъл, се образуват дупки и локви заради преминаването на автомобили.

"Разбираме, че това е добре за нашия квартал, но искаме да бъде завършено, както и да имаме информация кога коя улица ще бъде разкопана, за да можем да потърсим алтернативен маршрут. Искаме когато общината дава разрешение на ВиК дружеството да затваря и разкопава улици, да съобрази дали действително има обходен маршрут", призова Михайлова.

Вчера жители на района са били на среща в общината, където исканията им са чути и им е обещно до 15 юни част от улиците да бъдат възстановени.

Общината не може да повлияе особено в случая, тъй като проектът се финансира от Министерството на околната среда, посочи заместник-кметът на Варна Пламен Китипов.

"Ние сме благодарни за този граждански протест, тъй като това ни дава допълнителни аргументи пред ВиК да наложим нашите искания. Вчера на срещата с протестиращите получихме графици за изпълнение на всеки един участък и карти, които ще публикуваме на сайта на общината", каза Китипов.

Управителят на ВиК-Варна Веселин Русев лично се ангежира обстановката да се нормализира в следващите седмици.

"Разбирам неудобствата, които сме причинили, но в рамките на 30-45 дни се ангажирам да подобря организацията и да следя стриктно качеството. На сайта на ВиК също ще бъде публикувана информация за ремонтите", каза той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Безплатни консултации на 08.06.2024 г. в София, с доц. д-р Салим Шентюрк, водещ специалист по неврохирургия
Дата: 01/06, 03:30

На 1 юни рожден ден има Крисия
Дата: 01/06, 03:00

Байдън призова Хамас да приеме ново предложение на Израел
Дата: 01/06, 02:30

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 02:00

Кралски орден за АББА: За изключителни постижения в музиката
Дата: 01/06, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия