Доц. Лозанов песимист: На есен пак ще ходим на избори и ще се появи някакъв български Орбан, да не кажа роден Путин


Дата: 16/04, 11:51

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

ПП-ДБ и ГЕРБ малко трядно ще ги видим отново на масата, защото ПП са представители на един политически наивизъм, които дойдоха в политиката по пътя на гражданските протести, а това е съвсем друг тип логика. На тях им трябваше време, за да разберат, че има една граница на промените, до която щом се стигне, управлението на градската десница спира. Градската десница е била всичко на всичко за 35 години само около 6 години в някаква власт, когато създаде основата и инерцията на западната ориентация на България. Така че ако се стигне до реални съдебни реформи, които да доведат до това съдебна отговорност да падне върху извършителите - всичките му там пудели, нотариуси и джуджета, изведнъж ще падне резето и всичко ще се разпадне.

Това коментира пред Нова нюз доц. Георги Лозанов.

Така стана при правителството на Кирил Петков, когато го бламираха ИТН. Така беше с Реформаторския блок, когато Христо Иванов трябваше да си подаде оставката и мисля, че вече тази тактика да управляваме заедно с партньори, срещу които всъщност искаме да управляваме, вече става трудно. Това е много опасен политически номер, за който се изисква огромна политическа ловкост, която явно липсва на политиците, коментира той.

Има два типа успехи - в геополитическата ориентация на България, където постигнахме успех, когато правителството застана срещу Радев, когато се видя, че той ще бута страната на Изток. Вторият вид успех е за съдебната реформа. Там обаче ПП-ДБ нямат успех. В един момент геополитическата ориентация е страшно важна. Сега моментът е сложен, а и ако Тръмп пак спечели в САЩ, нищо чудно да видим пак ГЕРБ и ПП-ДБ заедно. Но ако тази геополитическа примка малко се разхлаби, тогава акцентът ще е съдебната реформа, където ПП-ДБ знаят, че с ГЕРБ много трудно ще постигнат резултат, защото там седят ДПС, обясни Лозанов. 

Така че ако влезем във втората хипотеза, на есен пак ще има избори и то с много лош резултат, защото тогава ще дойде някакъв такъв като българско роден Орбан, а даже и като Путин, предрече той.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



3-месечно бебе е заразено с коклюш във Великотърновско
Дата: 29/04, 23:55

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 29/04, 23:40

Панайот Панайотов победи тази вечер в "Капките"
Дата: 29/04, 23:37

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 29/04, 23:30

Рачков и Геро спукаха Иво Аръков като Васко Кеца в Капките
Дата: 29/04, 23:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия