ЦИК: Една партия се е регистрирала за изборите


Дата: 16/04, 15:01

Снимка Булфото, архив

Една партия се е регистрирала днес за участие на изборите на 9 юни, това е Българско Национално обединение.

Това съобщи на брифинг Росица Матева - говорител на Централната избирателна комисия, предаде БНТ.

"Организацията започна от момента, в който става ясно че ни очакват два вида избори. ЦИК прави всичко възможно да приема своите решения навреме преди сроковете по хронограмата, така че всички да бъдат запознати със своите права и задължения. Ние намираме медиите за наш естествен партньор. Вчера ЦИК проведе първа среща с Министерски съвет. Главчев ни увери, че ЦИК има пълното съдействие за организацията на вота. Уточнихме въпроси за отговорностите на министрите, които са определени за различни дейности", обясни Камелия Нейкова - председател на ЦИК.

"В тези избори имат право да гласуват тези, които имат навършени 18 години, имат уседналост 3 месеца преди изборния ден да имат постоянен или настоящ адрес тоест към 9 март. За ЕП могат да гласуват и тези членове на ЕС, които имат постоянно пребиваване в България. Ще могат да гласуват в страната и във всички държави членки на ЕС и в държави извън ЕС в дипломатически и консулски представителства. Извън ЕС ще гласуват само на национален парламент. В събота и неделя бяха направени консултациите за РИК. Ще бъдат назначени 31 РИК. Постигнато е съгласие за 7 РИК. За останалите ЦИК ще прецени как да ги назначи", каза Росица Матева - говорител на ЦИК.

"От печатницата на БНБ разбрахме, че има допълнителна машина за хартията за машините с шпула един инч. При два избора - на гърба на бюлетините полиграфическата защита ще е различен цвят. Министър Гвоздейков е определен за координатор".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Трима души застреляни в малък град в Южна Дакота, обвинен е бивш кмет
Дата: 29/05, 00:41

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 00:40

UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 00:40

29 май 1953 г. - Еверест е покорен за първи път
Дата: 29/05, 00:20

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия