До няколко месеца всички телефони с Андроид ще получат защита срещу кражба от Гугъл


Дата: 16/05, 12:40

Пиксабей

Google обяви, че добавя нови функции за сигурност в мобилната операционна система Android. Една от тях ще засича, ако телефонът е откраднат и ще активира допълнителни защити.

Theft Detection Lock ще разпознава необичайни движения на устройството, които може да подсказват, че то е внезапно взето от ръцете на потребителя, че е вдигнато рязко от маса и т.н. В такива ситуации системата автоматично ще заключва дисплея и данните, предаде "Вести".

Google казва, че системата ще следи и за други критерии, но не дава подробности, за да не помага на крадците. Компанията допълва, че устройството ще се самозаключва и ако засече, че някой се опитва да му спре мобилната връзка, за да предотврати отдалечен достъп от профила на потребителя. При опит за връщане на фабричните настройки, също ще има допълнителни искания за верификация на профила.

Освен това през онлайн профила си, потребителят ще може да подава команда към телефона да се заключи от дистанция. Същото ще може да се направи и през друго устройство, като тогава потребителят ще трябва да докаже правата си над профила чрез телефонен номер, въпрос за сигурност или друга проверка.

Функциите ще бъдат внедрени за всички устройства, които използват Android 10 или по-нова версия. Това ще стане чрез актуализация посредством Google Play и процесът ще отнеме няколко месеца.

Android 15 ще добави и още възможности, включително "скрита зона" в телефона. В нея потребителят ще може да поставя приложения и файлове, които ще бъдат заключени с допълнителен ПИН код.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 04:10

Високи температури в събота
Дата: 01/06, 04:00

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 03:50

Безплатни консултации на 08.06.2024 г. в София, с доц. д-р Салим Шентюрк, водещ специалист по неврохирургия
Дата: 01/06, 03:30

На 1 юни рожден ден има Крисия
Дата: 01/06, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия