Плугчиева: От самото начало управлението на ПП е съпътствано от фалшифициране


Дата: 29/04, 21:00

Снимка Булфото

Бивш вицепремиер отправи тежки критики към "Продължаваме промяната".

"Особено в условия на кризи трябваше опитни и компетентни хора да влязат в политиката. Миналата година от юни след 9-10 месеца държавата остана пред катастрофални резултати и сме отново на избори. При осакатената Конституция, която остана като продукт на този парламент, виждате при каква необичайна ситуация бе формирано служебно правителство. Исках искрено да помогна, оказа се, че няма да мога и затова се оттеглих. Желая успех на служебното правителство. Важно е за всички нас да настъпи нормалност в държавата", заяви бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

За Плугчиева е важно всички да гласуваме на изборите, за да влезе страната ни отново в пътя на нормалното.

"Толкова е омерзително всичко, което се вижда. Не всеки ден, а всеки час излизат скандални факти - фалшифицирани документи, наследихме твърде много заложени бомби. Всичко това поставя страната ни в една крайно неблагоприятна ситуация точно пред избори. Обществото трябва да събере сила. Трябва да отидем всички да гласуваме на изборите, а не от отвращение да избягаме отново от тях. Нека всички като общество да се събудим, да си направим изводите и да върнем страната ни в пътя на нормалното развитие", допълни Плугчиева.

От самото начало управлението на ръководителите на "Продължаваме промяната" е придружено от фалшифицирани документи и измами, смята гостът.

"От самото начало на влизане в политиката в управлението на ръководителите на "Продължаваме промяната", това е съпътствано от фалшифициране или манипулиране, или чуждо гражданство. Сега излизат подправени подписи. За съжаление, както през 2022 г., така и сега това бяха само тежки проблеми и недоразумения", коментира Плугчиева.

Тя е категорична, че скандалите, в които са замесени ключови институции, уронват престижа на страната ни и това се отразява в мащабен план, пише dunavmost.com.

"Ние имаме един период на четири години политическа нестабилност с тези предсрочни избори, през които минахме. Към това сега последната година се добавят и тези абсурдни и скандални факти, че в най-ключови институции ние имаме доказателства и най-малко подозрения за организирана престъпност. Това уронва престижа на страната ни. На нас се гледа като на страна, която няма профил на истински член на ЕС. Как ще се случи Шенген? Еврозоната отново се отмества. Ние всички ще страдаме и това ще има своята рефлексия в икономически, в политически план", посочи бившият вицепремиер.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Въздушната тревога, обявена в град Харков, е била в сила над 16 часа
Дата: 17/05, 02:13

50 200 зрелостници ще положат матура по БЕЛ
Дата: 17/05, 01:28

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 17/05, 01:20

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 01:20

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 00:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия