Нидерландия и Турция днес на Европейското по футбол


Дата: 06/07, 08:45

снимка: pexels.com 

Нидерландия и Турция излизат в последен двубой от 1/4-финалите на Евро 2024 от 22:00 българско време, който трябва да определи последния отборът, който ще срещне победителя от по-ранния сблъсък днес между Англия и Швейцария. Двата тима стигнаха по доста различен начин до тази фаза на турнира, тъй като “лалетата” не изнесоха най-убедителните си мачове в груповата фаза и с едва четири точки се промъкнаха като трети в подреждането.

Възпитаниците на Роналд Куман изнесоха най-впечатляващото си представяне в първия си мач в елиминационната фаза, преминавайки през Румъния абсолютно категорично с 3:0, припомня Спортал. 

От своя страна турците направиха силни мачове в груповата фаза и дори бяха определяни като една от приятните изненади. В своя 1/8-финален двубой те трябваше да срещнат друг тим, който бе определян по този начин - Австрия и след много здрава битка и страхотно представяне на Мерих Демирал, който заби и двете попадения за успеха с 2:1 те прескочиха това препятствие. По този начин южните ни съседи отмъстиха на австрийците за унизителната загуба с 6:1 през март и ги изхвърлиха от турнира. Интересен за отбелязване в случая е факта, че именно по този начин е завършил и последния сблъсък на Нидерландия срещу “лунните звезди” на Мондиал 2022, когато с Луис ван Гаал водеше "лалетата".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ива Митева: Борисов трябваше да е кандидатът на ГЕРБ за премиер
Дата: 10/07, 19:30

Хороскоп за 11 юли четвъртък: Да не приема комплименти зодия
Дата: 10/07, 19:30

БНТ: България изгуби епохална народна певица
Дата: 10/07, 19:28

Отиде си звезда от любим на българите сериал от 90-те
Дата: 10/07, 19:24

BMW се обърна по таван в района на Garitage park в София
Дата: 10/07, 19:121 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия